הצרות דיסטאלית קשה

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

17/04/2019 | 18:59 | מאת: משה

שלום ד"ר , דיי מודאג אשמל לקבל את המלצתך. תודה ובברכת חג שמח בדיקת דופלקס עורקי הצוואר סיבת הפניה : הערכת הצרות. צד ימין : קרוטיס משותף (CCA: ( לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיס פנימי (ICA: ( לא נמצאו רבדים טרשתיים.זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיס חיצוני (ECA: ( לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה. ורטברליס : הודגמה זרימה קלושה בעורק הפרונטלי- כל הנראה על רקע הצרות דיסטאלית. צד שמאל : קרוטיס משותף (CCA: ( לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיס פנימי (ICA: ( לא נמצאו רבדים טרשתיים.זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיס חיצוני (ECA: ( לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה. לסיכום: כמתואר. ורטברליס : כיוון וזרימת דם תקינים.

17/04/2019 | 19:19 | מאת: משה

מעביר גם ct משנת 2017 להלן ממצאי ט.מ. אנגיו לעורקי המוח סריקה במנח אקסיאלי בחתכים דקים ושחזורים לאחר הזרקת חומר ניגוד. סיבת ההפניה: בעקבות הדגמת הצרות קשה בורטברליס, ידוע על אירועי טרום עלפון. ממצאים: מערכת ורטברלית שמאלית דומיננטית. עורק ורטברליס ימני דקיק בחתכים שנסרקועם PICA- termination וריאנט. העורק הבזילרי תקין. המעגל ע"ש וויליס במבנה תקין. ענפי המערכת הקדמית לרבות ה-ACM וה-ACA תקינים דו"צ. מוצא ה-ACP תקין דו"צ. מוצא ומבנה ה-ACP תקינים דו"צ. ניקוז ורידי תקין, ללא פגמי מילוי בסינוסים הורידיים של המוח. סיכום: ורטברליס שמאלי דומיננטי. PICA termination של ורטברליס ימני . הורטברליס הימני דקיק בחלק שהודגם. להדגמה מיטבית של כלי דם צוואריים יש להשלים CTA צוואר. יתר הממצאים כמפורט.

18/04/2019 | 14:52 | מאת: ד"ר רם אברהמי

CTA מאה הזרימה למוח ולפי המצוין סהכ היא בסדר אם לא בוצע דופלקס קרוטיד יש להשלים הבדיקה

18/04/2019 | 14:53 | מאת: ד"ר רם אברהמי

בבדיקה המשולבת שצינת זרימה טובה למוח יש עורק ורטברלי דומיננטי ואין מקום לכל התערבות

18/04/2019 | 15:31 | מאת: משה

תודה רבה וחג שמח

מנהל פורום כלי דם ורידים