דליות ברגליים-אי ספיקה שטחית

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

26/03/2019 | 14:58 | מאת: סיון

היי. אני בת 31 עם דליות ברגליים מגיל 12. זה תוצאות הבדיקה האחרונה שביצעתי: מערכת עמוקה מימין ושמאל תקינות. מערכת שטחית מימין: ספנה קטנה-אין עדות לאי ספיקה. ספנה גדולה-יש עדות לאי ספיקה מגובה עליון בירך ועד גובה עליון בשוק. מערכת שטחית משמאל: ספנה קטנה: יש עדות לאי ספיקה בשליש תחתון של השוק. ספנה גדולה:יש עדות לאי ספיקה מגובה מפגש ספנופמורלי ועד גובה עליון בשוק כמקור לדליות בשוק. השאלה שלי מה הטיפול שמתאים לי והאם יש תופעות לוואי, בנוסף אני ילדתי לפני שנתיים וכרגע בהריון שני בהתחלתו, האם אני נמצאת בסכנה של קרישיות יתר וצריכה להזריק קלקסן? אין לי היסטוריה של קרישיות אך גם מעולם לא בדקתי את זה.

28/03/2019 | 09:29 | מאת: דליות

כעת אין צורך ואפשרות לטיפול בורידים כי את בהריון לא זקוקה לקלקסן באם אין פקקת ולפי הדיווח אין זקוקה לגרב אלסטית או גרביון למשך ההריון בסיום לידה והנקה ליעוץ כלי דם באשר לטיפול

מנהל פורום כלי דם ורידים