וריד טרומבוטי בצד שמאל של הסקרוטום

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

11/03/2019 | 22:31 | מאת: ליאור

שלום, כ-4 שנים אני סובל מכאבים, לחץ במפשעה בצד שמאל ולחץ בשתן. אני קם משינה כדי לתת שתן וזה מלווה בלחץ, כאב ולעיתים דקירות במפשעה בצד שמאל (ולפעמים אפילו ללחץ בחזה). לאחר ששלחו אותי מספר פעמים לאוטראסאונד של דרכי השתן והבדיקות יצאו תקינות, התעקשתי שיבדקו את המפשעה בצד שמאל, שם אני חש שיש נפיחות וגוש קשיח. בבדיקה הודגם מבנה היפו-אקוגני ארוך בגודל 4.0×0.5 ס"מ ללא זרימת דם בתוכו בבדיקת דופלר בצד שמאל של הסקרוטום, ולפי הרושם של הרופא מדובר בוריד טרומבוטי. לא הצלחתי להבין האם זו יכולה להיות הסיבה לכאבים במפשעה (שמופיעים בצד שמאל עד החלק האחורי של הירך), ללחץ בשתן ולדקירות במפשעה, שמלווים גם בכאבים בשוקיים (כמו כאבי מאמץ, על אף שהכאבים מופיעים במנוחה ולא לאחר מאמץ). בנוסף, יש גם לחץ בחזה בצד שמאל ודפיקות לב מהירות וחזקות דווקא בלילה כשאני מנסה להירדם, בזמן מנוחה. האם יכול להיות קשר בין הוריד הטרומבוטי למה שציינתי? האם זה מסוכן ומצריך שאפנה בדחיפות לאורולוג/רופא אחר? תודה רבה.

12/03/2019 | 12:42 | מאת: וריקוצלה

לא מסוכן באשר לכאבים יש לברר עם האורולוג . לרוב אם ממצא ישן אז לאחר שבועיים שלושה חולף ולא משפיע . על כאבים קורנים . נין גם לפנות לכ כלי דם לבדיקה

מנהל פורום כלי דם ורידים