תוצאות בדיקת דופלקס עורקי צוואר - קרוטיס

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

27/02/2019 | 11:18 | מאת: חיה

בדיקת דופלקס -קרוטס של עורקי צואר חיה 13/02/2019 15:06 אני בת 71, מטופלת באנלדקס להורדת לחץ דם, נוטלת במשך שנים אומגה 3. פעילה גופנית במידה רבה, אוכלת בריא - מקפידה על כך תוצאות בדיקת הדופלקס מפברואר 2019 שמאל EDV PSV ccA proximal 97 ccA distal 113 ccA BIFURC 104 ECA 217 (45) ICA PROXIMAL 132 ICA DISTAL 119 48 .VERTEBRAL A ימין PSv ccA proximal 113 ccA distal 98 ccA BIFURC 80 ECA 143 105 ICA PROXIMAL ICA DISTAL 133 42 VERTEBRAL A ימין - העורק הפנימי - עיבוי דפנות מפותל - ללא הפרעה המודינמית עורק חיצוני - הפרעה קלה עורק בין חולייתי - ללא הפרעה המודינמית שמאל - העורק המשותף - עיבוי דפנות ללא הפרעה לזרימת הדם מוצא עורק פנימי- רבדים מעטים, הסתיידות חלקית ללא הצרות משמעותית- מפותל עורק חיצוני- הפרעה בינונית עורק בין חולייתי - ללא הפרעה המודינמית השוואה לבדיקה קודמת- דומה אודה מאוד להסבר המשמעות של התוצאות. ומה המשמעות של הפרעה בינונית או קלה? מה עלי לעשות כדי למנוע בעיות. האם יש צורך בטיפול כלשהו?האם יש סיכון בריאותי?

28/02/2019 | 08:19 | מאת: דופלקס קרוטיד

בדיקה שאינה דורשת כל טיפול בתחום הנורמה מעקב דופלקס עוד שנה שנתיים אם בכלל

מנהל פורום כלי דם ורידים