תוצאות בדיקת דופלר קרוטיס - עורקי צוואר

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

28/02/2013 | 18:49 | מאת: יעל

שלום, אודה לך אם תוכל להסביר לי את התוצאות הבאות של בדיקת דופלר קרוטיס - עורקי צוואר (נעשתה בשל איבוד פתאומי וזמני באחוזי השמיעה. השמיעה לשמחתינו חזרה לעצמה). מדובר באישה כבת 68, מטופלת בכדורים נגד לחץ דם גבוה. תוצאות בדיקת דופלר: צד ימין: ביפורקציה בגובה רגיל. רבדים טרשתיים במוצא ica הגורמים להצרות 50%-70% עם הפרעה המודינמית. עורק החוליות - כיוון זרימה תקין. צד שמאל - ביפורקציה בגובה רגיל. רבדים טרשתיים במוצא ica הגורמים להצרות עד 50% ללא הפרעה המודינמית. עורק החוליות - כיוון זרימה תקין. לסיכום: הצרות של rica 50%-70% עם הפרעה המודינמית. הצרות של lica עד 50% ללא הפרעה המודינמית. תודה מראש.

01/03/2013 | 05:43 | מאת: ד"ר רם אברהמי

בודקים בדופלר ארבעה עורקים שהולכים למוח הבדיקות מראות היצריות בינוניות שאינן דורשות ניתוח .לרוב מוספים אספרין כטיפול מניעתי הממצא לא קשור לאיבוד השמיעה . רצוי לחזור על דופלקס עוד חצי שנה . כמובן להתיעץ עם הרופא ששלח לבדיקה בברכה אברהמי

18/03/2016 | 21:30 | מאת: חיימוביץ חביבה

ימין: קרוטיס: אין הפרעה המודינאמית. אי סדירות דפנות ביפורקציה התחלת העורק הפנימי. העורק הפנימי הדיסטלי מפותל. חוליות: זרימה תקינה CCA-PROX - 70. CCA-DIST - 62. E. ECA - 47. ICA-PROX - 45. ICA-DIST 70. שמאל: קרוטיס: אין הפרעה המודינאמית. אי סדירות דפנות הביפורקציה. חוליות: זרימה תקינה. CCA-PROX - 65. CCA-DIST - 62. ECA - 55. ICA-PROX 46. ICA-DIST 60. אני בת 64 - לוקחת כדור ללחץ דם גבוה. סובלת מורטיגו . בפעם הראשונה בחיי לפני כחודש ראיתי סבובים - הבזקים בצד ימין . נטלתי כדור אספירין והוא אמר לי להפסיק יכול להיות שזה מזה. הפסקתי וגם ההבזקי פסקו. בדיקת עיניים יסודית - תקינה. אודה אם אקבל תשובה ממך על תוצאות הדופלר שלי ומה לעשות בנדון אם ישנה בעיה. תודה חביבה

07/04/2016 | 18:34 | מאת: שאול ארל

בן 85.בריא בדרך כלל לאחרונה עברתי ארוע מוחי קל יחסית תוצאות הדופלר קרוטיס כדלקמן: LT;SV-80-CCA PR0X,96 CCA DIST,70 ECA,89-ICA PROX,88-ICA DIST 35-VERT

מנהל פורום כלי דם ורידים