מפרצת מדומה באזור מפשעה לאחר צנטור תומכן בעורק התרדמה

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

21/09/2018 | 22:38 | מאת: אורית שריד

ד"ר רם אברהבמי שלום רב אבי בן 71 עבר צנטור עם החדרת תומכן בעורק התרדמה. הצנטור עבר בהצלחה אך כעבור יום חש כאב עז באזור המפשעה והרגל והתגלתה מפרצת מדומה . להלן נתונים מבדיקה 1 פרטי הבדיקה USעורקי הגפיים התחתונות כולל שתלים ודופלר בשאלה של פסיאודו אניאוריזמה USIעורקי מפשעה, סתימת פסיאודו אניאוריזמה במפשעה ימין נצפתה מפרצת מדומה גדולה, גודלה 3X6 ס"מ. תחת הכוונה על קולית בוצעה הזרקת טרומבין והמפרצת נסתמה. עדיין נצפה טרקט פעיל יבוא מחר לביקורת. להלן ביקורת יום למחרת: זה התשובה מ us עורקי גפיים תחתונות הפעם נצפתה זרימה טוברולנטית בחלק מהמפרצת המדומה. חלק מהמפרצת נסתם, החלק הפועם קוטרו 23 מ"מ וזה החלק שקרוב לטרקט. ממליצה ביקורת לאחר טיפול בתחבושת לחץ נוספת. רציתי לשאול מה זה אומר חלק נסתם? וחלק פועם? והאם המצב בר שיפור? אשמח לתשובה

23/09/2018 | 08:26 | מאת: מפרצת מדומה

מצב טוב טיפול נכון צריך סבלנות לרוב נסגרת המפרצת ולא זקוקים לניתוח לעיתים יש לחזור על הזרקת טרומבין דבק שסוגר המפרצת צריך לדעת שספיגה של הממצא 3 חודשים עדיין יהיה לוחץ וכואב

מנהל פורום כלי דם ורידים