חשש מפקקת ורידים ברגליים

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

20/03/2018 | 20:41 | מאת: גלעד

שלום אני בן 48 ידוע על קרוהן. אני אחרי שנתיים שרזיתי מאוד ושוקל 50 קג על 1.80 התזונה גם דלה מזה שנתיים בלי פירות וירקות. בגלל שרזיתי הורידים ברגליים בולטים "ציור ורידי בולט" ולכן לפני שנתיים בוצע לי דופלר ורידים ברגליים שהיה תקין. לפני יומיים קמתי בבוקר עם כאב בשריר הסובך הימני עם תחושה שהוא קצת צובט. לא עשיתי לפני כן שום פעילות חריגה וזה לא תחושה של כיווץ שריר. יום לפני כן ישבתי במשך שעות ארוכות מול המחשב וגם שעות בשירותים עקב עצירות. עבר יום וחצי והכאב לא חולף. יש שעות שבקושי מרגיש אותו ויש שעות שיותר חזק. למרות הכאב הקפדתי ללכת היום ברגל כ 1 קילומטר כפי שעושה כמעט מדי יום. אצין שאם אני שוכב ומכופף את כף הרגל לכיווני אין החמרה בכאב. גם אם עמד על קצות האצבעות אין החמרה בכאב. אין בשוק פריחה או אדמומיות ואין נפיחות ורגישות למגע. 1. האם לאור התסמינים והסיפור זה נשמע כמו פקקת? האם זה נשמע כמו משהו מסוכן ודחוף שעלול לגרום לתסחיף למוח או לריאות? או שאפשר לחכות עם זה שבוע עד שרופא המשפחה שלי חוזר מחופשה? 2. האם כדאי לחזור על דופלר ורידי הרגליים אחרי שנתיים? תודה רבה

22/03/2018 | 16:19 | מאת: כאבים בשוק

באם אין נפיחות נראה שלא ממש קשור לורידים סבלנות פעילות רגילה . באם אודן בצקת אז לבדיקת רופא לא חיב דופלקס כעת

מנהל פורום כלי דם ורידים