כאבים באיזור הבטן והמפסעות

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

16/02/2018 | 11:15 | מאת: אילן

עברתי לפני שבוע תיקון אנדווסקולרי של הויתין. בזמן הניתוח היתגלתה חסימה בעורק מפשעתי (לא היה דופק ברגל שמאל) נעשה טיפול לניקוי העורקים בשני הצדדים. לאחר כאבים נוראיים בזמן ההתאוששות ברגלים לאחר הניתוח וקבלת משככים הכאבים עברו אך נתגלתה אי תחושה ברגליים על אף דופק תקין. ניסיון הליכה מלווה בתחושות כאב בשריר השוק. בהמלצת הרופאים עלי להמשיך בתרגילי הליכה והמצב יחזור לקדמותו. שאלתי היא כמה זמן ואם בכלל יקח לחזור להליכה רגילה ותקינה. מדוע יש לי כאבים באזור הבטן והגב ביום השישי לאחר הניתוח?

18/02/2018 | 19:21 | מאת: כאבים לאחר ניתוח אנדו וסקולרי

כאבים יש תמיד והחלמה לוקחת זמן הבעיה לאבחן בין כאבים שהינם אות שמשהו השתבש או שהתהליך סביר . באם יש חום 38 חולשה קימונית או כאבים מתגברים משמעותית יש לפנות לבדיקה . כל השאר מודדים מבחינת האם אתמול ושילשום היה יותר גרוע . אם המגמה שיפור אז זה בסדר . הליכה ותחושות ברגליים לוקח שיקום 3 חודשים עד חצי שנה כאבי הגב והבטן לרוב מיוחסים לטרומבוזה של השק האנווריזמטי . בכל מקרה מקובל לבצע ולהגיע לבדיקה חוזרת לאחר חודש ו3 חודשים ושם ודאי תקבל המענה לשאלותיך . חלק מהכאבים בשוק בהליכה כנראה בשל הזמן בו היתה חוסר ש זרימת דם לרגל ולוקח לשרירים זמן להתאושש . בהצלחה

מנהל פורום כלי דם ורידים