הצרות 50% באינטרנל קרוטיד מימין

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

30/03/2010 | 18:19 | מאת: איקו

שלום--אני בן 74. עברתי CABG ב 1999. בדופלר נמצאה השנה הצרות ב 50% באינטרנל קרוטיד מימין.אני אסימפטומטי. עדיין. מתי תשקול קילוף פנימי ? ב 70% ? או יותר ? האם הדופלר מספיק או יש לבצע CTA או MRA ? רמת שומני הדם תקינה--בעזרת קרסטור....סוכרת גבולית- -HBA1C 6-6.3 . בתודה לעזרתך וחג שמח איקו

30/03/2010 | 23:37 | מאת: ד"ר מנשה חדד

הצרות של 50% בעורק התרדמני הפנימי ללא תסמינים אינה מחייבת טיפול פולשני. יש להצליב את תוצאות הבדיקה בביצוע במעבדה אמינה אחרת.

מנהל פורום כלי דם ורידים