קטיעת כף רגל-סיבוכי סכרת

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

10/08/2017 | 10:58 | מאת: ליזה

אחי בן 57 חולה סכרת נעורים עבר ניתוחים אורטופדיים שבהם קטעו חלק מכף הרגל עקב נמק שהתפתח בעקבות חסימות כלי דם.נכון להיום פועל כלי דם אחד כי בצעו אנגיופלסטיה מוצלחת עם הכנסת סטנט לeia ,אנגיופלסטיה עם הכנסת סטנט לsfa. מתחת לברך זרימה דרך פרונאה בלבד. רב הרופאים המליצו שלא לדרוך על כף הרגל לפי שעה. והמליצו להשתמש בקורקינט ברך. רופא כלי דם אחד אמר שחשוב לדרוך על כף הרגל רגיל כדי להזרים דם ללא צורך בנעל מיוחדת. לא יודעים מה לעשות. שימוש בקורקינט ברך מצריך קיפול הרגל החולה במפרק .האם זה רצוי במצב הזה?

11/08/2017 | 08:57 | מאת: פצעים

הליכה לא מסויפה כלום במצב זה יותא חשוב לתת לפצע להחלים גם בשינה יש אספקת דם כך שלהלך על רגל אם פצע אסור ומזיק שיחלים יכול לחזור לפעילות רגילה . מותר לכופף רק לא במקסימום

מנהל פורום כלי דם ורידים