ידיים נרדמות בזמן שינה

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

24/07/2017 | 11:23 | מאת: יפית

שלום, אני בת 29 בחודשיים האחרונים שתיי ידיי נרדמות במהלך השינה. כאשר אני מתעוררת בבוקר אני מרגישה שהן כבדות וכואבות ורק לאחר דקה או שתיים של שינוי תנוחה והזזתם , אני מרגישה שהדם חוזר אליהן והתופעה נעלמת. לעיתים במהלך היום אני עדיין מרגישה כאב קל באצבעות. זה קורה לי לעתים רחוקות יותר שגם אחת מהרגליים נרדמות. חש לציין שאני ישנה על הגב כאשר הידיים מונחות לצידי הגוף. כמו כן, לאחרונה אני סובלת מהתקפי התכווצויות חדות ופתאומיות בעיקר בשרירי הרגליים. עברתי מספר בדיקות כגון סיטי ראש, emg, ספירת דם ובדיקת נוירולוג והכל נמצא תקין. האם יכול להיות שמדובר בכלל בבעיה של כלי דם? אם כן מה זה יכול להיות על פי התסמינים שציינתי? תודה רבה.

24/07/2017 | 13:38 | מאת: ידיים נרדמות

לא נראה שקשור לכלי דם יש מצבים שתנוחה מסוימת הרמת יד גבוהה יכול להיות לחץ על עצב ותחושה של הרדמות אך זה אינו מה שאת מתארת אפשר להיבדק על ידי כירוג כלי דם שיבדוק שיש זרימת דם טובה לידיים ורגליים אך ניתן גם על ידי רופא מטפל בדיקת דופק בידיים ורגליים

27/09/2019 | 21:25 | מאת: שירן

הי , גם לי יש את אותה הבעיה .. ישנה על הגב וקמה עם חוסר תחושה בידיים וברגליים לכמה דקות גם בבדיקות אצלי כמוך הכל יצא תקין . האם מצאת את התשובה שלך ? ואת הפיתרון כי אני לא יודעת מה לעשות כבר

05/01/2021 | 06:38 | מאת: לירון

שלום גם לי יש את אותה תופעה כבר חודש וחצי Mri צוואר יצא תקין emg תקין בדיקות דם תקינות ונוירולוגיות שראו וטענו שהכל בסדר. הרופאה חושבת שזה מחרדה. אבל במשך חודש וחצי כל לילה זה מוזר לי

06/01/2021 | 14:35 | מאת: רינת

היי יפית האם אבחנו לך משהו ? מעניין אותי בגלל אותן תופעות

16/01/2021 | 10:29 | מאת: רוית

אשמח שתרשמי גם אם זה עבר או שיש הבחנה בגלל מה שעובר עליי בדיוק אותו דבר וכל הבדיקות תקינות

25/01/2021 | 08:28 | מאת: יפית

היי, שמחה לעדכן שהתופעה נעלמה לחלוטין לאחר מספר חודשים, כל הבדיקות נמצאו תקינות ולא נמצאה סיבה לכך.היום אני כבר לא סובלת מהתופעה. יכול להיות שהתופעות היו קשורות לעובדה שהעליתי במשקל בעקבות לידה שהתרחשה כחצי שנה קודם לכך.. זה השינוי היחיד שאני יכולה לחשוב עליו כסיבה אפשרית. בריאות איתנה!

27/01/2021 | 03:56 | מאת: הדר

היי , גם אני סובלת כרגע ממה שציינת, זה קורה לי רק כאשר אני שוכבת על הגב או על הבטן יכול להיות שקשור להנקה? ציינת שעבר אחרי כמה חודשים, אני עדיין מניקה אולי יש קשר

22/10/2022 | 04:37 | מאת: זיוה

היי, יש קשר להנקה. תקראי את הכתבה. https://www.rambam.org.il/?catid=%7B8b92b805-f33c-45f7-8e4c-42173790ea79%7D&itemid=%7Baa5c2bc9-e782-4712-a880-b05bc4af1ae7%7D

הרדמות של הידיים בשינה היא תופעה לא נדירה . אין קשר לכלי הדם יתכן קשר לעמוד השדרה הצווארי בקשר להתכווצויות יש לקחת מגנזיום לתקופה של מספר חודשים

28/01/2023 | 08:25 | מאת: ליאב

היי אשמח לתשובתך.... כבקץר חצי שנה שאני קם בבוקר עם בהונותרדומות בשתי הרגליים במשך 15 דקות בוקר . כבר אובד עצות..

מנהל פורום כלי דם ורידים