טיפול במפרצת עורק הטחול

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

03/09/2012 | 21:56 | מאת: איריס

כממצא אקראי בבדיקת CT עמ"ש נמצאה אנוריזמה של עורק הטחול בגודל 2.5 אומת גם ב CT אנגיו מס' ימים לאחר מכן. ברקע MAY TURNER SYN. . אפשרויות טיפול שהוצעו אנגיוגרפיה מסןבך לביצוע בשל פיתולים בדרך ומכשיר לא גמיש , הכנסת סטנד קוטר רחב מידי לא יחזיק , ניתוח פתוח חיתוך והשתלה חומר למחשבה . כעת הוחלט על מעקב בעוד חצי שנה הדמיה חוזרת. יש לציין שהמפרצת יושבת בפיצול של שני העורקים טחול וכבד. השאלה מי מומחה בארץ או בחו"ל למקרים אלה ?? מה אפשרויות טיפול והצלחות הטיפול ? האם יכול להגרם מפרצת כתוצאה מת"ד ??? אודה על תשובה כנה

05/09/2012 | 03:31 | מאת: ד"ר רם אברהמי

לרוב הטיפול אנדו וסקולרי בלינסון מצוין מחלקת אנגיו. מטפלים ב3 סמ ומעלה תלוי גם בגיל המטופל אם בגיל הפוריות מטפלים יותר מוקדם . בברכה אברהמי

מנהל פורום כלי דם ורידים