מבקש את עצתך

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

11/04/2010 | 18:39 | מאת: רן וייס

שלום רב! לפני כשנתים איבחנו אצלי סרטן הערמונית,קיבלתי כ- 38 הקרנות ונאמר לי כי אני בסדר.מן הראוי לציין שאני סובל כבר שנים מבלוטת ערמונית מוגדלת ולוקח בקביעות קדקס 4,חוץ מזה אני לוקח משהו טבעי שנקרא BH פרוסט,.בתקופה האחרונה התחלתי לסבול ממתן שתן לעיתים קרובות יותר,הציעו לי לקחת את אבקת הדקל הננסי,שאלתי היא האם זה לא יותר מדי???ובכלל האם זה יכול לעזור.אנא יעץ לי בבקשה מה היא דעתך.. בתודה וערב נהדר וייס רן

11/04/2010 | 20:43 | מאת: ד"ר אילן גרינולד

שלום רן, אני חושב שההגיון הבריא שלך הביא אותך לשאול את השאלות המצוינות האלו. טיפול בהקרנות הוא למניעת המשך התפתחות מחלת הסרטן בערמונית אך הטיפול אינו מונע מגודל הערמונית להמשיך ולהפריע לך בהתרוקנות. אין ספק שעליך להמשיך עם קדקס 4 מ"ג או לחליפיין תרופה אחרת מאותה קבוצה (קסטרל או אומניק) ובמקביל הייתי ממליץ על תרופה שגם מקטינה את הערמונית, ועל פי מאמר שפורסם לאחרונה גם עשוי למנוע סרטן ערמונית (ואולי את התעוררותו המחודשת?) בשם אבודרט. זהו כדור שנוטלים על יום וניתן למדוד כעבור 5-6 חודשים באמצעות אולטראסאונד האם יש הקטנה בגודל הערמונית. במקרה שלך אינני מכיר עבודות מחקר המראות הטבה של סימפטומים של "ערמונית מוקרנת" ע"י דקל ננסי- ונראה לי שהאינדיקציה שעליך לשקול אם לקחת אותו זה דוקא דלקת של הערמונית- תופעה שיכולה לקרות לאחר קרינה. אם בכלל אז לנסות טיפול בתרופה שנבדקה מדעית ונמצאה כיעילה ל"בריאות הערמונית" ולפרוסטטיטיס - ה"פרמיקסון". הייתי מוותר על כל שאר התרופות שציינת. כמו"כ עליך להשאר במעקב אחר רמות ה- PSA בדם. דבר אחרון- לא ברור לי מה הסמפטומים מהם אתה סובל ולמה אתה מתכוון "סובל מערמונית מוגדלת". יתכן ובעקבות האיפול בקרינה גם השלפוחית שלך נפגעה ווהפכה ל "עצבנית" ואולי אתה זקוק לטיפול בכיוון זה. הייתי ממליץ לך לפנות לבירור בעניין שלפוחית רגיזה אצל האורולוג המטפל.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת