אצירת שתן לאחר ניתוח ערמונית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

28/04/2015 | 01:09 | מאת: קלאודיה

לפני שבועיים וחצי בעלי עבר ניתוח ערמונית דרך השלפוחית.מאז כל פעם שהוציאו את הקטטר הצליח להטיל שתן כמה פעמים ואז הופיע אצירת שתן ושוב חזרנו לבית החולים.כבר שלוש פעמים זה קרה.לא מבינים מה קורה והרופאים לא נותנים פיתרון.מה לעשות

שלום רב, אצירת שתן לאחר ניתוח ערמונית היא מצב ידוע ומוכר. ברוב המקרים הסיבה היא בצקת מקומית או קריש דם שעובר וסותם את השופכה. לעיתים ישנם שיירים של ערמונית שמפרריעים למעבר תקין של שתן. הכנסת קטטר עוזרת בד"כ ומומלץ אם זה כבר קרה פעמיים, להשאירו לשבוע עד 10 ימים, כדי לתת למקום לנוח. ברוב המקרים זה חולף ומתן השתן מתחדש באופן תקין לאחר הוצאת הקטטר. אם לא יש לחזור לרופא המנתח לשיחה ובדיקה, יכול להיות שצריך לבצע ציסטוסקופיה כדי לראות מה מפריע למעבר תקין של השתן.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת