פרוסטטיטיס ומיקופלזמה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

19/04/2015 | 11:43 | מאת: שי

שלום ד"ר. לפני כשנתיים החלו צריבות בדרכי השתן וכאב בלתי נסבל באיזור פי הטבעת , לאחר אינספור בדיקות ואנטיביוטיקות (ציפרו , אזניל, דוקסי) נמצא בבדיקת PCR בשתן מיקופלזמה ג'ניטליום . התחלתי ליטול אנזיל במשך שבוע ימים בהוראת הרופא , ובבדיקה לאחר כחודש נמצאתי שלילי למיקופלזמה . עלי לציין כי במהלך השנתיים האחרונות נבדקתי כ 8 פעמים למיקופלזמה ושאר STD ונמצאתי שלילי. לצערי הסימפטומים של הפרוסטטה ממשיכים להטריד אם כי לא בעוצמה שהייתה בתחילה. שאלתי היא : האם יתכן כי המיקופלזמה "מסתתרת" בפרוסטטה וגורמת לסימפטומים הנ"ל למרות בדיקות PCR חוזרות ונישנות שליליות בשתן ? בתודה מראש , שי.

שלו רב, ככל הנראה למיקופלזמה אין קשר לסמינים, ואתה כעת סובל מדלקת כרונית או מתסמונת כאב כרוני באגן. לעיתים התלונות נותרות גם כאשר כבר לא מזהים חיידק בתרביות. עליך לנסות להקל על עצמך בכל דרך- להמנע מגריינים כמו אלכוהול קפאין ושוקולד, להקפיד על שתיה מרובה של מים, להמנע ממגע מיני בשבועיים הקרובים ולבסוף התלונות יחלפו.

21/04/2015 | 11:53 | מאת: שי

תודה ד"ר על תשובתך המפורטת שי'

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת