קדקס וממאירות

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

07/08/2014 | 09:24 | מאת: א

שלום ד"ר בןמשפחתי בן 78, סובל מיתר לחץ דם בבוקר. בנוסף מגידול בערמונית שמטופל בפירמגון (אחרי שנה וחצי של סופרפאקט). יש גרורות. כרגע בניסיון לאזן לחץ דם מוצע לו כדור בשם קדקס 2 מג שמשפיע גם על הערמונית. האם יש איזו מניעה בנטילה שלו כשיש לו בעיותב ערמונית מהסוג הממאיר? הבנתי שזה מרפה שרירים חלקים - זה יכול לגרום לנזק? שנית כתוב בהוראות נגד של פירמגון: הארכת מקטע QT- חסר ארוך טווח באנדרוגנים גורם להארכת מקטע Q-T. יש להיזהר בחולים עם עבר ידוע של הארכת מקטע Q-T או גורמי סיכון לבעיה זו: נטילת תרופות המאריכות Q-T, אי ספיקת לב ו/או שינויים אלקטרוליטריים. האם הקדס שייך לכדורים האלה? או עלול לתרום להארכת המקטע? בתודה!

שלום רב, קדקס היא תקרפה מסוג "חסם אלפא" שעובדת על הרפיית שריר חלק בכלי הדם (ולכן ניתנת לטיפול ביתר לחץ דם) אבל גם מרפה את שריר הסוגר ויכולה להיטיב הפרעות במתן השתן. אין לה שום השפעה על הערמונית או על ממאירות בערמונית. אם אין התוויות נגד בשל יתר לחץ דם שכבר מטופל בריבוי תרופות, או סיבות אחרות, אין מניעה בעיקרון לקחת אותה. לא ידוע לי שתרופה זו משפיעה על מקטעי QT אבל זאת יש לבדוק בעלון לצרכן שמצורף לכל תרופה. בכל קרקה אם יש הפרעות לבביות(קרדיאליות) יש להיות בקשר עם קרדיולוג בהחלטה על טיפולים אלו. ובמובן- מומלץ תמיד לקבל את התשובות לשאלות על תרופות שנרשמות- מהרופא שרושם אותן!

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת