לחץ דם אורתוסטטי

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

15/02/2014 | 20:39 | מאת: אופיר

ד"ר שלום, אבי אושפז בשל סחרחורות ולחצים בראש ובגוף ותסמינים נוספים, הרופאים קבעו כי צריכת תרופות מסויימות מגבירות את תת לחץ הדם והמליצו להוריד מינון.שנים שאבי צורך תרופה בשל ערמונית מוגדלת בשם קסטראל.אציין כי הוא 5 שנים אחרי כריתת קיבה בשל גידול, כרגע ללא הישנות המחלה.אנא המלצתך בעניין.

שלום רב, קסטראל היא תרופה מקבוצת חוסמי אלפא שמטרתן לשפר את זרימת השתן וניתנת למטופלים עם הגדל שפירה של הערמונית החווים קשיים בהתרוקנות. אחת מתופעות הלוואי הידועות שלה היא הורדת לחץ דם. אם אביך נטל אותה מס' שנים ללא הפרעה זו קשה להאמין שספציפית כרגע באופן פתאומי גרמה לכך אבל ניתן להפסיקה ולעקוב אחר מתן השתן- אם מתקשה לרוקן, יש צורך להחזיר טיפול או לשנות למינון נמוך או לתרופה אחרת מאותה קבוצה שאולי לא תגרום לו ירידת לחץ דם. אם לא ניתן לקבל טיפול זה ויש הפרעות התרוקנות משמעותיות יש צורך לשוחח ע האורולוג שלכם ולשקול ניתוח להסרת הערמונית. אין לכך שום קשר לבעיות הקיבה שציינת.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת