ערמונית לא מוגדלת.בדיקות תקינות ובכול זאת?

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

30/01/2014 | 20:59 | מאת: גבריאל

בן 52 .בדיקות אולטרסוונד כליות +וערמונית תקינות. וגם בדיקות שתן ודם תקינות בהחלט. ערמונית לא לא מוגדלת. למרות זאת ישנו קושי בהטלת השתן. אחרי שמתחיל לצאת השתן אז ישנה זרימה טובה ומפסיק לכאוב . גם בלילה רץ מספר פעמים עם קושי להתאפק וכשמגיעים לאסלה לוקח זמן עד שמתתחיל לצאת השתן. האם אפשר לקבל כיוון של הבחנה?

שלום רב, יש הרבה סיבות להפרעות במתן השתן שאינן רק הגדלת הערמונית. כלומר גודלה של הערמונית לא תמיד קובע את חומרת התסמינים. אם נשללה דלקת ובכל זאת יש קושי לרוקן עדיין ניתן לתת לך תרופות לשיפור זרימת השתן ובהתאם לתגובתך להחליט מה יהיה ההמשך- האם להרחיב בירור לבדיקות נוספות או לא. דבר עם האורולוג המטפל שלך. ניתן לנסות טיפול צמחי (למשל פרמיקסון) או חוסמי אלפא (למשל אומניק/קסטראל ודומיהם) כל התרופות במרשם רופא כמובן ולאחר בדיקה גופנית.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת