דלקת בערמונית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

18/07/2010 | 15:55 | מאת: אבי

בן 46,בריא,לפני 6 חודשים בבדיקות כלליות - PSA- 1.7 ,בגלל אריטראאוציטורה הופניתי לבדיקת שתן שתוצאותיה: PROTEIN- 10 LEUCOCTES- 500 ERYTHROCYTES - 25 במיקרוסקופיה - LEUCOCYTES - 29 ERYTHROCYTES - 5 SQUAMOUS EPITHELIAL CELL - + הופנתי לאולטרסאונד - כליות וכיס שתן תקין, ערמונית במשקל 52 גרם . לאחר התרוקנות שארית שתן של 161 סמ"ק. שוב עשיתי בדיקת PSA - 3.71. הרופא אמר שזו כנראה דלקת בערמונית, קיבלתי אנטיביוטיקה ואחרי חודש וחצי שוב עשיתי בדיקות שתן- שתן כללי - אריטרוציטים - 25 לאוקוציטים - 25 מיקרוסקופיה - אריטרוציטים - 13 לאוקוציטים - 5 PSI - 4.78 האם הדלקת לא עברה למרות האנטיביוטיקה? איך מומלץ להמשיך?

18/07/2010 | 16:39 | מאת: יעקב לא רופא ולא מטפל

לאבי שלום. בדלקת הערמונית החולה מתלונן על סבל , כאבים וקושי במתן שתן, כאבים בפירנאום וברקטום, כאבים בזמן שפיכה, הפרשות של נוזל פרוסטטי מהפין בזמן יציאות, כאבי בטן תחתונה ,ועוד. בשאלתך אינך מזכיר אף אחד מהסימפטומים הנ"ל .בדיקת השתן מראה שיש זיהום בשתן וגם העליה ברמת ה-PSA אופינית לדלקת הערמונית .כך גם שארית השתן (160CC) ,אם כי השארית יכולה להיות כתוצאה מחסימה בגלל גודל הערמונית . אילו הייתי במקומך הייתי מבקש לעשות בדיקת תרבית גם לזרע. ובדיקת PSA חופשי (FREE-PSA ) כד לשלול סרטן הערמונית. כותב יקר כל שכתבתי כאן הוא מידע אישי, אני לא רופא ותשובתי אינה תחליף להמשך טיפול ע"י אורולוג. מצורף קישור למידע מקיף על דלקת הערמונית. החלמה מהירה . יעקב. ? http://www.tonypharm.com/he/news.asp.

אבי שלום, ראשית אם אין לך תסמינים מציקים במתן השתן כגון צריבה דחיפות וכדומה, אך עדיין יש סימני דלקת בשתן כגון תאי דם לבנים (לויקוציטים), ניטריט, תאי דם אדומים (אריטרוציטים) וכו'- אולי מדובר בדלקת כרונית שתצריך טיפול ארוך טווח. רצוי לברר גם אם סבלת מדלקות קודמות בדרכי השתן או ממחלות מין. בעת דלקת או סימני זיהום בשתן מומלץ לא לבדוק PSA שיכול להיות מוגבר ולהדאיג אותך לחינם. אנא פנה לאורולוג ודאג לשלוח תרביות שתן ושופכה, ואפילו ניתן לשלוח תרבית זרע לפי צורך, ולקבל טיפול אנטיביוטי מתאים וממושך- גם כאן לפי צורך ובהתאם לתוצאות הבדיקות. יכול להיות שהטיפול שקיבלת אינו מתאים. אחרי שהשתן מתנקה לחלוטין ויחלוף זמן מהטיפול רצוי שתחזור על PSA לוודא שרמתו חוזרת לנורמה. כמובן עליך גם לעבור בדיקה גופנית אצל האורולוג (בדיקת הערמונית במישוש). תוצאות הסונר שלך תקינות, השארית אינה משמעותית ואינה תלויה בגודלה של הערמונית. אם אין לך הפרעות בריקון השתן אין לה כל משמעות.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת