ערמונית הגדלה שפירה - מספר שאלות

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

24/08/2013 | 19:11 | מאת: חבר

אני בן 56 סובל מהגדלה שפירה של הערמונית - עם כל התסמינים הידועים. ניסיתי קדקס והייתה הקלה גדולה - אך הפסקתי בגלל תופעות לוואי - קשיי נשימה. ניסיתי אומניק-אוקס והייתה הקלה גדולה ושוב נאלצתי להפסיק בגלל תופעת לוואי דומה - בנשימה. לפני שבועיים התחלתי פרמיקסון - טרם חשתי שינוי משמעותי. השאלות: 1) באופן עקרוני - האם תופעות הלוואי השליליות הן בדרך כלל כתוצאה מהמרכיבים הפעילים או שגם מהמרכיבים הלא פעילים ? 2) קראתי על תרופה בשם אלפו-קל X L . האם המרכיבים הפעילים שלה דומים לקדקס ואומניק ? האם כדאי לנסות אותה ? מדוע כמעט לא שמעתי עליה ? 3) האם ב XTRAL יש מרכיבים דומים לאומניק וקדקס ? אם כן האם יש טעם לנסות קסטרל ? או שסביר להניח שהתופעות יחזרו. 4) האם אפשר לקחת פרמיקסון ביחד עם קדקס ( במינון נמוך - בתקווה שיהיה שיפור ללא תופעות לוואי). סליחה על ריבוי השאלות - ובתודה מראש

שלום רב, קדקס, קסטראל, אלפא-קל, אומניק, אוקס הטרין ועוד- כולן תרופות מקבוצת חוסמי אלפא שפעילותן בהרפיית השריר של סוגר השלפוחית ובכך להיטיב את מתן השתן. קדקס היא הותיקה מכולן ונחשבת מאוד יעילה אך עם תופעות לוואי שונות וכנראה יותר משמעותיות מחברותיה, כי היא פחות סציפית לאיזור השלפוחית. לשאלתך (1) התופעות יכולות לנבוע גם מהמרכיב הפעיל וגם מהאחרים. לגבי (2) ו(3) כפי שציינתי :קסטרל ואלפו-קל הן אותה תרופה בשמות שונים (בהתאם לחברה), מכילות אלפוזוסין.אומניק/טמסולין/אוקס- מכילות טמסולוסין.כולן בנות אותה משפחה ודומות באפקט שלהן וגם בפרופיל תופעות הלוואי. לא יודעת למה לא שמעת על תרופה כזו או אחרת- זה תלוי גם בך וגם ברופא שלך. בכל מקרה צריך גם לזכור שכל אחד מגיב אחרת לתרופות ואכן אתה פשוט יכול לנסות ולהחליף- לאחר התייעצות עם הרופא וכמובן במרשם. חושב לבדוק שאתה נוטל נכון לפי ההוראות. עדיין- יש כאלה שתופעות הלוואי כל כך משמעותיות ואינם יכולים ליטול את התרופה ולכן כדאי יהיה לשקול את הצעד הטיפולי הבא: אם אתה סובל מהפרעות משמעותיות במתן השתן ולא יכול לקבל תרופות- אולי אתה צריך ניתוח? דיון זה עליך לערוך עם האורולוג המטפל שלך . (4)- אין שום בעיה ליטול את הפרמיקסון עם כל אחת מתרופות אלו.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת