בעיה עם הערמונית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

26/02/2013 | 16:30 | מאת: משה

בן 59 סובל מבעיות בערמונית שנים רבות - כאבים או צורך במתן שתן בלילה. אורולוג מטפל הציע בטיפול של כדורי TAMSULIN 0.4 MG פעם ביום. היו לי תופעות לוואי קשות כמו כאבי ראש, סחרחרות, מתח נפשי ועוד. הפסקתי הטיפול לאחר כשבוע ואורולוג שינה לכדורי אומניק אוקאס 0.4MG פעם ביום. גם מכדורים אלו היו תופעות לוואי כמו חולשה אך בצורה פחות חזקה מכדור קודם, לאחר שבועיים הפסקתי גם כדור זה. יש לציין שכדורים אלו השפיעו עלי לטובה באופן מיידי ותופעות של מתן שתן בלילה פסקו. כעת כארבעה ימים לאחר ההפסקה בכדורים שוב אני קם בלילה למתן שתן. אורלוג אמר שיש צורך לקחת כדורים אלו כל הזמן. אינני יכול להמשיך לקחת אותם בגלל תופעות לוואי שתיארתי. בדיקת PSA=2.5 , למרות הערך התקין נמצא במגמת עליה מלפני כחצי שנה. בדיקות שתן תקינות. שאלות: 1. האם יש מינון נמוך מ-0.4MG של הכדורים הנ"ל ? 2. האם ישנם כדורים אחרים עם פחות תופעות לוואי ? בעבר נטלתי פרמיקסון מספר חודשים אך לא נראה שהטיפול עזר? יש לציין שאני רזה מאוד 42 ק"ג. נוטל כולכי צין בגלל FMF ואספירין 75MG בגלל פלפטציות בלב לעיתים נדירות. .

שלום רב, טמסולין ואומניק זה אותו הכדור. אם זה גורם לך תופעות לוואי כמובן שלא מומלץ להמשיך. נתן לנסות כדור אחר מאותה קובצה כמו "אלפא-קל" או "קסטראל" כמובן רק במרשם רופא, ולראות אם יש הטבה ואין תופעות לוואי. אם אתה ממשיך לסבול מתופעות לוואי אז אל תיקח תרופות אלו. אם עיקר ההפרעה שלך היא בלילה כדאי לך לבצע יומן שתיה והתרוקנות ל-48 שעות (לרשום כל מה שאתה שותה- מה וכמה, ומתי וכמה אתה מרוקן)- אם נמצא שאתה שותה יותר מדי, או שותה הרבה קפאין יש לשנות זאת ולהמעיט. אם נמצא ששליש או יותר מכמות השתן היומית(24 שעות) מופרשת בלילה אזי כנראה שיש לך שיתון יתר לילי(NOCTURNAL ENURESIS) וכדאי לך להתייעץ עם האורולוג לגבי טיפול ב"מינירין".

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת