דלקת ואוריקל

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

21/11/2012 | 11:19 | מאת: כפיר

שלום, מזה תקופה סימפטומים של דלקת ערמונית / UTI ללא מציאת חיידק בבדיקה, PSA 1 ואוטרסאונד תקין ללא שארית. הסימפטומים : כאבים בטן תחתונה שמקרינים למסביב, צריבה וגירוי בשופכה, תכיפות מתן שתן. פרמיקסון לא הועיל וניתן אופלודקס פעם בלילה למשך חודש לכיסוי - חלפו 10 ימים - יש הטבה קלה אך כל פעם שמקיים יחסי מין התופעות חוזרות בעוצמה בימים שאחרי עד שנרגעות. שימוש באוריקל הקל משמעותית על הכאבים והגירוי. האם יכול להיות שיש בעיה כרונית שחומציות הטבעית של השתן מגרה אותה (PH 5 בבדיקות שתן לפני אוריקל). האם אפשר וכדאי להשתמש באוריקל או אבקת אפיה (דומה) באיזה מינון מקובל / רצוי ולמשך כמה זמן ? איך מאבחנים / יכולים לצאת ממעגל הקסמים הזה ? ציסטוסקופיה למשל עשויה לאבחן אם בכלל משהו אך הבנתי שאין טעם לעשות במקרה כזה כי עשויה לתרום בעצמה לגירוי וסימפטומים כאלה. האם יש בדיקה אחרת - אולי MRI - שיכולה לעזור באבחון ובעיקר בטיפול ? תודה

שלוםפ כפיר, כפי שזה נשמע אתה סובל מדלקת כרונית בערמונית (או תסמונת הכאב הכרוני באגן) וזו בעיה שלא קל לפתור אותה. בעיקר צריך למצוא משהו שמקל לך על התסמינים: כרגע- המנעות ממגע מיני שמגרה את האזור לכאב, הקפדה על שתית מים והמנעות מחומרים כמו קפאין שוקולד ואלכוהול. אנטיביוטיקה לא תמיד מועילה כי לא תמיד יש זיהום עם חיידק. MRI לא רלוונטי לבעיה שלך, והייתי גם נמנעת מציסטוסקופיה. יכול להיות שטיפול ברווטיקנס (שמכיל שמן נבט חיטה) , קמומיל ותרופות כמו נורופן או אדוויל יכולות להקל. עליך להבין שמדובר במצב כרוני, כלומר ממושך, שיקח הרבה זמן לפתור (בין שבועות לחודשים). אתה יכול לקרוא בפורום תשובות לשאלות דומות לשלך שם יש פירוט רב על הבעיה ממנה אתה סובל.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת