תרופות לערמונית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

17/11/2012 | 05:35 | מאת: מושקו

שלום רב אני מטופל באבוטרט וטמסולין באופן קבוע 1 ביום. מה יקרה אם אקח יום כן ויום לא?כיצד זה ישפיע על מתן השתן שלי וכן תוצאות PSA. כמו כן למה ירד לי לחלוטין החשק המיני ? פתאום אין לי זקפה

שלום רב. אבודרט וטמסולין יחד נחשבות לטיפול האולטימטיבי להפרעות השתנה בגבר עם ערמונית מוגדלת. האבודרט תפקידו להקטין את הערמונית, והטמסולין- לשפר את זרימת השתן. כמובן שלפי ההנחיות יש ליטול את התרופות כל יום. אם נוטלים פחות, או לא באופן מסודר- היעילות שלהן יורדת. PSA עשוי לרדת באופן מלאכותי בשל השפעת האבודרט על הערמונית, ולכן לפני תחילת הטיפול יש צורך בבדיקת רמתו בדם כרמת בסיס, ולעקוב כיצד היא משתנה בעקבות הטיפול. אחרי 6 חודשי טיפול יש צורך בהכפלת התוצאה בכ X2 כדי לדעת את הרמה האמיתית של הבדיקה. אם ה PSA אינו יורד בעת טיפול זה, או חלילה עולה- יש צורך לעבור ביופסיות לערמונית לשלול מחלה סרטנית. אבודרט (ולעיתים גם טמסולין) יכולים להשפיע על התפקוד המיני. תופעת לוואי ידועה של אבודרט היא ירידה בחשק המיני. אם זה משמעותי- יש להפסיק את התרופה ולרוב זה מתאזן. אם אין הטבה יש לפנות לאורולוג המטפל לבדיקות וטיפול.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת