בירור

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

01/09/2012 | 22:46 | מאת: מהמ"ז

שלום רב ד"ר שירה. מדובר בבן 40, בריא בד"כ. לפני כשבועיים חשתי כאב עז שליווה אותי במשך יום שלם באזור בטן עליונה מצד ימין, כאב זה עבר (לאחר שנרגע קצת) לאזור המותן. עשיתי בדיקת שתן (מקל) והתברר כי יש דם בשתן. קבלתי תרופה שממיסה אבנים מרופא המשפחה (לא זוכר את שם התרופה, אך היא מכילה שומן מסויים, בצבע זית ירקרק, קבלתי 3 כדורים ב 3 פעמים ליום, למשך 10 ימים). הכאב נרגע לאחר יומיים, והוא אף עבר לחלוטין. מה שנשאר זה רא דקירות קלות לעתים רחוקות בשני צידי הותניים, גם מימין וגם משמאל. לפעמים אני מרגיש כאבים בעת התרוקנות, במיוחד אם שתיתי כמות גדולה של מיים. הכאב נעלם לאחר מכן. הרופא גם שלח אותי לבדיקת US כליות ודרכי שתן. התוצאה: הבדיקה תקינה לגמרי. אך צויין כי יש חשד לכבד שומני. השאלות: 1.האם לפי דעתך הרופא טעה ומה שהיה לי בהתחלה זה כאבים מהכבד? 2. אני זוכר שעשיתי בדיקת שתן לפני יותר מ 10 שנים, ואז נאמר שיש כדוריות דם אדומות בודדות. לא התיחסתי לנושא. האם ייתכן ויש החרפה בכמות הדם בשתן, שהיא לא קשורה לכאבים העזים שחשתי לאחרונה? 3. אני חש לעתים קרובות (בערך יום יום) כאבים קלים באשכים, לפעמים באשך הימני ולפעמים בשמאלי. הכאבים ברורים יותר לאחר פעילות מינית, אך הם נשארים קלים. האם דבר זה יכול לתת אינדיקציה למשהו? אני זקוק לעצתך, וההני מודה לך מראש על ההתיחסות. בברכה

שלום רב. כאבי בטן ימנית עליונה יכולים לנבוע מסיבות שונות, כולל אבנים בכיס מרה, בעיות עיכול, ולעיתים גם אבנים בכליות. אם ב US שעברת לא היו אבנים בכיס מרה,ולא אבנים בכליות כנראה זה לא המקור. בכל מקרה, אם הכאבים ממשיכים כדאי לבצע CT דם בשתן הוא ממצא מאוד לא ספציפי ולרוב ללא חשיבות אך אם זה מחמיר או אם אתה רואה את השתן עצמו דמי חשוב לעבור בירור אצל אורולוג כאבי אשכים לסרוגין גם הם לאו דווקא מרמזים על משהו. כדאי לגשת לאורולוג לבדיקה חוזרת כולל החלטה אם יש צורך בCT ובדיקות נוספות.

02/09/2012 | 15:20 | מאת: מהמ"ז

קודם כל אני מודה לך על התשובה המרגיעה. רציתי רק לצרף את תוצאות בדיקות השתן שעשיתי: LEUCOCYTES: NEG NITRITE: NEG PH: 5 PROTEINE: NEG GLUCOSE URINE: NORMAL KETONES: NEG UROBILINOGEN: NORMAL BILIRUBIN: NEGATIVE ERYTHROCYTES: 0.20 MG/DL PLUS 2 7-9 בבדיקת ה- US לא נבדק כיס המרה. השאלה: האם הערכים של ה- ERYTHROCYTES המתוארים למעלה הם אכן לא תקינים, והם לא נחשבים לנתון מדאיג? רציתי רק לקבל את דעתך לפני הגעת התור שקבעתי לאורולוג. תודה מראש

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת