שינה לא טובה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

21/08/2012 | 10:05 | מאת: בני

שלום ד"ר לפני שנתיים עברתי ניתח להסרת חלקית של ההערמונית החוסמת קטנה 20סמ"ק בגלל אצירת השתן והמצב השתפר, אבל כבר יותר מחצי שנה אני לא יושן טוב בלילה-מתעורר פעמיים ולא בטוח אבל חושש שזה לצורך הטלת השתן או מסיבה אחרת. בבדיקת ציסתוסטופיה התברר שערמונית שוב חוסמת. רציתי לשאול האם אפשר להכניס קטטר לשבוע זמן על מנת לבדוק האם ההשכמות בלילה הם לצורך הטלת השתן או אפשר לבדוק זאת בדרך אחרת. בנוסף לקראת הערב אני כמעט ולא שוטה. יש לציין שאני לוקח 3 חודשים קסטראל 10 אבל זה לא עוזר לאיכות השינה. אני לא חושש מקטטר כי כבר הייתי אתו תקופה לא קטנה ואם התברר שעם הקטטר אני ישן טוב אז מה המשך הטיפול. תודה מראש. בני.

שלום לך בני, איני חושבת שאתה צריך קטטר. אם אתה קם בלילה כי אתה צריך לשירותים אז זו הסיבה. רק אתה תדע. אם הקסטראל שאתה לוקח לא עוזר, רצוי שתתייעץ עם האורולוג שלך- שווה לשקול אורודינמיקה לפני הפניה לניתוח. אולי תנסה תרופה אחרת כמו ספזמקס/וסיקייר/דטרוסיטול, להקל עליך את הצורך לרוץ לשירותים בלילה. אלו תרופות מרשם שעובדות דווקא על השלפוחית.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת