מגמת ירידת PSA 30.5

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

08/08/2012 | 08:28 | מאת: גל

לדוקטור שירה, שלום רב! אני בן 54, לפני כשנה + פניתי בפעם הראשונה לאורולוג בעקבות קימה בלילה, תכיפות יותר גדולה במתן השתן בשמך יום וזרם בינוני בהטלת מימיי. PSA היה 2.5 , ערמונית מוגדלת (40), בדיקה רקטאלית- הערמונית לא חשודה והאבחנה הייתה PBH . בדיקות שתן (כולל תרבית) ודם היו תקינות. לא נטלתי תרופות אורולוגיות . לפני כחודש ימים + הרגשתי מחושים וכאב קהה אחרי מתן שתן ובייחוד אחרי פליטת זרע (כאב לא חזק המתפשט למפסעה ולפי הטבעת) וכן קצת כבדות/ מחוש בקצה הפין (וצריבה קלה) ותכיפות יותר גדולה במתן שתן והרגשה של אי התרוקנות אחרי מתן שתן .שמתי לב שכמות הזרע ונוזליות ירדו. לבת זוגתי היו באותם ימים איזושהי דלקת והפרשות מוגלתיות לא גדולות והיא טיפלה את הבעיה בפלג'יל ((METRONIDAZOL . פניתי לרופא משפחה ונשלחתי לבדיקת דם, שתן כללי וPSA .עשיתי בדיקה בתאריך 15.07.12 . PSA קפץ ל- 30.5 . בדיקות שתן היו תקינות (כללי+ תרבית). ליקוציטים בדם היו בגדר הנורמה אך עלו מ- 4 עד 9 (לעומת השנה שעברה). נרשמה לי אנטיביוטיקה OFLODEX (12 ימים – סיימתי ליטול בתאריך 26.07.12). פניתי לאורולוג. בבדיקה רקטאלית דיגיטאלית הערמונית לא הייתה חשודה (מוגדלת 2+), ללא קשרים, לא רגישה וגמישה. במהלך נטילת אנטיביוטיקה הרגשתי קצת יותר טוב- פחות כאבים ומחושים שתיארתי, אך עדיין הם לא עברו. האורולוג לא כל כך הקשיב לסיפור שלי, רשם לי הפניה לביופסיה ולPSA חוזר (לפני ביופסיה) ואמר שאם PSA ירד עד לכ- 3 לפני ביופסיה לבטל את הביופסיה. הלכתי לאורולוג שני כדי לקבל SECOND OPINION . הוא הקשיב לי ובאתריך רשם ZETO ל- 3 ימים (מנה כפולה, נטילה פעם ביום) מחשש לזיהומים בשל STD . סיימתי ליטול ZET0 בתאריך 28.07.12 ובחלוף 9 ימים באתריך 06.08.12 עשיתי בדיקת PSA הוא ירד ל- 19.66 , אך עדיין רחוק מהנורמה. בביקור חוזר לרופא משפחה נשלחתי לבדיקת PCRשתן לגילוי כלמדיה, אוראופלסה, טריכומונוז ומיקופלסמה (עדיין אין תוצאות) ונרשמה לי אנטיביוטיקה METRONIDAZOLE ל-10 ימים. עדיין כל הסימפטומים לא עברו, אך נראה לי שאני מרגיש יותר טוב. אגב, האורולוג הראשון רשם לי גם ALFUZOCIN ואני נוטל את התרופה כבר יותר מ- 20 ימים. יש לי תור לביופסיה לתאריך 28.08.12 בביה"ח אסותא (ביטוח פניקס קבוצתי ממקום עבודתי) ולתאריך 24.09.12 בביה"ח "רמב"ם" (ק"ח מכבי) אני קצת מבוהל ומבולבל. אודה לך מאוד על דעתך: 1. האם לדעתך מגמת הירידה של PSA היא טובה ( עברו 3 שבועות מהבדיקה הראשונה) או נמוכה ,כדאי לי להמתין עוד חודש וחצי עד לתאריך 24.09.12 או שאת ממליצה לגשת לבדיקה ביופסיה כבר בתאריך 28.08.12 . 2. מתי את ממליצה לבצע בדיקה נוספת של PSA ? יש אומרים שיש להמתין לכל הפחות חודש+ אחרי סיום נטילת אנטיביוטיקה. במקרה זה "אני מפספס" את התאריך הראשון? 3. אם בדיקות PCR שתן יהיו תקינות (שליליות להימצאות חיידקים) האם עליי עדיין להמשיך בנטילת אנטיביוטיקה ? 4. מניסיונך העשיר, היאם יש סיכוי שPSA- ירד לנורמה במשך חודש+ מהערך 19.66 (בתקווה שלי לבטל ביופסיה) במידה והסיבה לעלייתו הייתה דלקת זיהומית/ לא בקטריאלית בערמונית ו/או בדרכי השתן? 5. האם הטיפול התרופתי שלי נכון וממצה או אולי יש ליטול למשל גם DOXILIN מבלי להמתיקן לתוצאות PCR (יהיו בעוד כ- 10 ימים) ? 6. האם אני יכול להמשיך ביחסי מין עם בת זוגתי או מוטב להתאפק ולהימנע ? בתודה מראש, גל

09/08/2012 | 09:54 | מאת: גל

לפני שה גודל ערמונית בUS נמצא 50. בבדיקת אורולוג לפני חודש 2+.

גל שלום, על פי מה כתבת כאן אכן בהחלט יכול להיות שעלית ה PSA שלך היתה כתוצאה מזיהום בדרכי השתן או מSTD. אם שלחת תרביות, אתה יכול לקחת אנטיביוטיקה גם לפני קבלת התשובה. לצערי הרבהפעמים לא ממש ניתן למצוא את החיידק.. בכל מקרה נטיית ה PSA לרדת כפי שציינת- מעודדת, אבל עדיין הוא מאוד מוגבר לגילך. כן היתי נמנע מביופסיה בעת זיהום, ונותנת לך "להתרחק" מארוע הדלקת ולחכות לפחות חודש מהטיפול האנטיביוטי ואז בודקת שוב PSA. אם הוא נותר גבוה (בגילך צריך להיות סביב 2.5-3 - אז כדאי לבדוק בביופסיה. תמיד אפשר לקבוע תור חדש לביופסיה, בכל בית חולים. מגע מיני גם יכול לגרות את הערמונית ולעכב קצת את ההחלמה אז רצוי קצת לנוח.

09/08/2012 | 11:22 | מאת: גל

תודה רבה רבה, דוקטור שירה על תשובתך. יש לי כמה שאלות הבהרה: 1. האם לדעתך ניתן להוריד במשך חודש ימים PSA מ-19.6 עד לערך שציננת 2.5-3 אם הסיבה היחידה היא רק זיהום/ דלקת ערמונית? ואם הסיבה (חו"ש) היא לא רק זיהום/דלקת- האם זמן ההמתנה אינו מסוכן בשבילי? 2. האם "בתקופת ההמתנה" כדאי לי לעבור קורס אטיביוטי נוסף 2-4 שבועות(למשל רספרים החודר היטב לערמונית) ולא להמתין לירידת PSA עמצאית. 3. האם עקרונית בכל זאת עם ערך PSA גבוה 15-20 ואפשרות לקיום הזיהום ניתן ומותר לעשות ביופסיה? כיצד מחליטים על כך? בתודה מראש, גל

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת