תופעות לוואי אלפו קל

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

25/07/2012 | 14:47 | מאת: דורון

בן 50 ,לחץ דם מאוזן 130/87 בשימוש עם אקספורג 80/5. בבדיקות אחרונות נמצא: פרוסטטה מוגדלת עם האדרה הטרוגנית,מרימה קרקעית שלפוחית גודל 4.6 4.2 4.7 נפח 48 שארית שתן 29 רקע:קושי במתן שתן(בעיקר בבוקר אבל לא רק בבוקר),לעיתים הקושי מלווה בכאב קל והזרימה חלשה מאוד בנוסף לתחושה של אי התרוקנות לפני כשבועיים התחלתי בטיפול אלפו קל XL (טיפול צמחי עם פרמיקסון לא עזר) מיד עם התחלת הטיפול חל שיפור בסימפטומים הנ"ל בימים הראשונים סחרחורת קלה, כרגע קיימת חולשה מתמשכת. בבדיקה עצמית של ל.ד נמצאו ערכים נמוכים 100-110/60-65 האם ירידת לחץ דם הינה זמנית ואמורה לחלוף או שיש צורך בייעוץ רפואי לבדיקת ירידת ל.ד? האם אפשר להסתפק בכדור אלפו-קל בלבד שהוריד את לחץ הדם במידה ניכרת כמעט כמו האקספורג'.היתכן ששימוש בכדור אחד (אלפו-קל) יחזיר את לחץ הדם לערכים נורמלים?

שלום רב, אלפא-קל אכן עשוי להוריד לחצי דם כתופעת לוואי.זה לרוב קורה אצל מי שכבר נוטל טיפול להורדת לחץ דם. אם סה"כ אתה מרגיש טוב ותסמיני השתן השתפרו, שווה להתייעץ עם הרופא המטפל שלך להפסיק את הטיפול ללחץ דם ולראות איך אתה מתאזן עם אלפא-קל בלבד. אם זה חמור יותר- אולי לנסות אומניק שעשוי להוריד פחות את לחץ הדם. למי שלא מסתדר- פשוט לא נותנים חוסמי אלפא, ואפשר לנסות טיפול צמחי בפרמיקסון או טיפול באבודרט להקטנת הערמונית. אם התרופות לא יעילות או תופעות הלוואי משמעותיות צריך לשקול ניתוח..

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת