האם אני סובל מהגדלה יתר ודלקות בבלוטת הערמונית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

08/07/2012 | 22:49 | מאת: שלמה ק

שלום רב. אני סובל מעצירות ודלקות במערכת העיכול מעל 8 שנים עשיתי כל הבדיקות ולא רואים כלום ויש לי כל התסמינים האילו . האם אני סובל מהגדלה יתר ודלקות או מה שהוא בבלוטת הערמונית ?•לחץ תמידי כבד בחלק התחתון של הבטן איפה שלפוחית השתן .קושי להתחיל בהטלת השתן.• זרם שתןחלש. • מתן השתן אורך זמן רב יותר, או שהוא מפסיק ומתחיל מחדש,לסירוגין.• טפטוף לאחר סיום מתן השתן. • צורך להטיל שתן לעיתים תכופות במשך היממה, למרות שהכמות הכוללת קטנה. • צורך להטיל שתן במשך הלילה, דבר שלא היה בעבר. נא נחוץ לעזרה תודה

שלום לך שלמה, מה שאתה מתאר יכול הלתאים להרבה הפרעות: דלקת בשתן, דלקת בערמונית, הגדלה שפירה של הערמונית זיהום בשופכה, מחלת אבנים בדרכי השתן- אבל גם להפרעות במערכת העיכול, כמו דלקות מעיים חוזרות, עצירות וכדומה. היות ולדבריך אתה סובל מהפרעות במערכת העיכול- זה אכן יכול להשפיע מאוד על מערכת השתן. מה שחשוב הוא לראות שאתה מטפל בבעית הבסיס באופן מיטבי- נמנע מעצירות, מטפל בדלקות המעיים ומשנה את התזונה שלך בהתאם. אם התלונות הופכות להיות קשורות לשתן בלבד חשוב לבדוק אם אין לך דלקת, לבצע אולטראסונד. לא ציינת את גילך, אבל מגיל 50 ומעלה גם הגדלה פשירה של הערמונית יכולה להפריע לריקון תקין ולכן רצוי להבדק אצל אורולוג ולקבל ממנו טיפול תרופתי שישפר לך את מתן השתן.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת