פרוסטטה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

04/07/2012 | 19:48 | מאת: גילי

בן 51 בריא בדרך כלל אחרי השתנה נשארו לי עוד טיפות .אחר שתיה הייתי מרגיש לחץ בשלפוחית ודקירות בשלפוחית ורצון להשתין מהר תוך זמן קצר מהשתיה ,והיה יוצא הרבה פיפי, לא מעט.אולטרסאונד כליות ודרכי שתן תקין לגבי כליות ושלפוחית ,אבל לגבי ערמונית התוצאה -בגודל 3.8*4.4*4.2 ס"מ מוגדלת עם לחץ על קרקעית השלפוחית .בדיקת דם PSA= 0.77( נורמה פחות מ4.0 ) .הופנתי לאורולוג., התור עוד הרבה זמן ,עד אז אשמח לדעתך . המון תודה

שלום גילי, התלונות שלך יכולות לקרות מהגדלת הערמונית אך גם מדלקת. זה משהו שרבים מבני גילך סובלים ממנו והוא כמובן בר טיפול. מה שציינת הוא סה"כ בדיקה תקינה, לגילך זה נפח סביר של הערמונית. לא ציינת אן בדקו לך שארית שתן לאחר התרוקנות. ה- PSA תקין. עדיין יכול להיות שיש לך דלקת שגורמת לתסמינים- יש לבצע בדיקת שתן. בכל מקרה אם אתה מתקשה להתרוקן עליך להבדק אצל אורולוג והוא יוכל להתאים לך טיפול תרופתי שישפר לך את איכות ההשתנה.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת