Permixon

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

01/07/2012 | 13:21 | מאת: אליעזר

אני בן 59. נטלתי Cymbalta עבור פיברומיאלגיה ונוירופתיה. זה עזר אולם הצטרכתי להפסיק בגלל עצירת שתן. PSA 1.32 ושתן שלילי. ערמונית אינה מוגדלת לפי בדיקה. רופא הפנימי שמע ש-permixon יכול לעזור עם הבעייה של עצירת שתן. מה דעתך?

שלום לך אליעזר. ככל הנראה אצירת השתן שאירעה לך היא עקב הצימבלטה- זו תופעת לוואי מוכרת. אם אין לך הפרעות בהשתנה מאז שהפסקת את התרופה לא בטוח כלל שאתה צריך טיפול כלשהו, למרות שנכון שבגילך הערמונית יכולה להתחיל לגדול ולהפריע לזרימת שתן תקינה. פרמיקסון היא תרופה צמחית שיכולה להקל על תסמיני השתנה, אך לא בהכרח למנוע אצירות שתן בעתיד. אם ההשתנה שלך בעייתית כדאי להבדק אצל אורולוג ולקבוע אם מגיע לך טיפול תרופתי מסודר עם חוסמי אלפא כמו קסטרל או אומניק . באם עדיין תסבול מאצירות שתן חוזרות כנראה לבסוף תזדקק לניתוח הסרת הערמונית.

01/07/2012 | 17:59 | מאת: אליעזר

נכון. אצירת שתן היתה בגלל הצימבלטה והיא הפסיקה אחרי שהפסקתי לטול אותה. השאלה היא האם פרמיקסון תעזור לי ותמנה אצירת שתן אם אחזור לטול צימבלטה?

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת