ערמונית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

15/06/2012 | 20:22 | מאת: ליזי

דר שלום לך בהמשך לשאלותי.. לאבי יש עצירת שתן מהאורטה הוא עם נקזים בשלב זה מהכליות.. אני מבולבלת ולא מבינה בדיוק מהרופאים מה גרם לאבי עצירת שתן, לפני השחרור הפנימאית אמרה לי שזה מהפרוסטטה שמוגדלת. במכתב שחרור כתוב בוצע סיטי בטן ואגן ללא חומר ניגוד אשר הדגים עיבוי ניכר של דופן השלפוחית והגדלה משמעותית של הערמונית אשר כנראה גורמת לחסימה. בוצעה ציסטוסקופיה אשר שללה ממצא חוסם בתוך השלפוחית . זקוק לסטנט אורטרלי .. נקבע לו תור לסטנד לאאורטה בעוד שבועיים. השאלה מה גורם לחסימה בעיה של הערמונית שגדלה ? או בעיה בצינורות השופכה?

ליזי שלום שוב, שלא באשמתך- קשה לי להבין ממה שאת כותבת את הבעיה. לפי מה שהצלחתי להבין- היתה אצירת שדתן, כנראה בשל ערמונית מוגדלת. למצב זה הטיפול הוא ניתוח להסרת הערמונית או השארת נקזים לכליות.הציסטוסקופיה שתיארת שוללת ממצא בתוך השלפוחית כמקור לחסימה וזה משאיר את הערמונית. סטנט לאורטר (URETER) זה צינורית פנימית שמוחדרת לתוך השופכן- שמחבר בין הכליה לשלפוחית.זה עדיף על נפרוסטום שהוא צינור חיצוני ישירות לכליה מהמותן/גב. סטנט לאורטרה (URETHRA) זה צינורית מיוחדת שמוחדרת לשופכה. עד כמה שידוע לי זה לא טיפול מקובל כל כך בימינו אלא ממש במקרים חריגים- האם לזה התכוונת?? סטנט לאאורטה (AORTA) זה משהו כלל לא ממערכת השתן אלא שקשור בכלי דם-מדובר בצינתור של אבי העורקים,במקרים של מפרצת- אז אני לא בטוחה שלזה התכוונת. הכי פשוט לפנות לאורולוג שלו ולשבת איתו בצורה מסודרת כדי להבין מה האופציות הטיפוליות.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת