הסבר על תוצאות מיפוי עצם לאחר נקע בקרסול

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

28/03/2010 | 12:34 | מאת: צחי

המיפוי נערך לאחר 4 וחצי חודשים מהנקע בשל חשש של האורטופד ל RSD והתוצאות להלן : בבדיקה הדינאמית והסטאטית המוקדמת הפרופזיה וה BLOOD POOL תקינים לשוק וכף רגל ימין , בבדיקה הסטאטית המאוחרת קיימת קליטה מעט מוגברת דיפוזית בקרסול ימין . קיימת קליטה מוגברת בברכיים בולטת יותר בפטלות ובמדור המידאלי של המפרקים , ב SACROLIAC JOINTS ואי סדירות קלה בקליטה לאורך ע"ש מותני . בסיכום : קליטה מעט מוגברת דיפוזית בקרסול ימין - על רקע חבלה ישנה ? אין במיפוי ממצאים אופיינים ל - RSD ברגל ימין. הממצאים יכולים להתאים לשינויים דלקתיים ושינויים דגנרטיביים אחרים . שאלתי היא מה הפרוש של כל זה ואולי בגלל פרק הזמן שעבר מהפגיעה לא ניתן לאבחן RSD ?

שלום צחי, RDS היא בעייה כרונית קשה. אין לקבוע את המצאותה ע"ג פורום באיטרנט. עלייך להגיע למרפאת כף רגל עם כל תוצאות הבדיקות הנ"ל לפיענוח והכי חשוב לבדיקה פיזיקלית שאין לה תחליף, בטח ובטח שלא ע"ג פורום זה או אחר באינטרנט. חג שמח

מנהלי פורום כף רגל וקרסול