MRI תקין אבל כאבים בצד החיצוני של כף הרגל נמשכים

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

31/10/2020 | 21:47 | מאת: ירון

שלום ד"ר, תקציר מנהלים: * עקצוצים (Tingling) וכאבים בצד כף הרגל החיצונית, באיזור ה-Cubid Bone פחות או יותר. * הופיעו יום אחרי ריצה אינטנסיבית. הכאבים עברו תוך מספר חודשים אבל החמירו שוב ומאז לא עברו. * בדיקות אולטרה סאונד, CT ו-MRI שעברתי לפני כמה ימים לא הראו שום ממצאים. בפירוט: בסגר הראשון במרץ-אפריל, ביצעתי ריצות אינטנסיביות באינטרבלים (אימון HIIT): ריצה מהירה למשך 4 דקות, 2 דקות מנוחה, שוב ריצה מהירה למשך 4 דקות וחוזר חלילה. יום לאחר אחד האימונים, הרגשתי כאב בצד כף הרגל החיצונית, באיזור ה-Cubid Bone פחות או יותר. הסימפטומים: * הכאב הראשוני לא הורגשת בזמן הריצה אלא יום לאחריה. * הרגשת עקצוצים (tingling) בחלק החיצוני של הכף הרגל. * לפעמים מרגיש כאב נקודתי באזור. * הכאב מתגבר כשמופעל משקל על הרגל (סחיבת קניות וכד'). * הרגל לפעמים מרגישה עייפה. * הכאב מתגבר מהליכה מאומצת או לפרקי זמן ארוכים ומחריף מאוד מריצה. הסימפטומים לא עברו במשך מספר שבועות. בהמלצת אבי הרופא נטלתי ארקוקסיה של 90 במשך כמה ימים. נראה היה שהסימפטומים השתפרו מאוד כשבועיים-שלושה מסיום הארקוקסיה. בסוף יולי (לפני 3 חודשים) חשבתי שהרגל חזרה לעצמה וניסיתי לחזור בזהירות יתרה לאימונים עם ריצה קלה מאוד של 4 דקות כדי לבחון את הרגל. יום לאחר הריצה המאוד קלה, מצב הרגל הדרדר שוב עד למצב היום כמה חודשים לאחר מכן. עברתי בדיקות אולטרה סאונד, CT ואפילו MRI לפני כמה ימים - אין שום ממצאים חריגים. אני מנסה לתת לרגל לנוח ככל האפשר, משתדל לא ללכת כשאין צורך והולך באיטיות. כרגע לוקח טריבמין + ארקוקסיה של 90 למשך 10 ימים, ולאחריהן 4 כדורים נוספים כל 3 ימים. מה לדעתך יכולה להיות הסיבה לפציעה? מה ניתן לעשות? אני ממש מתוסכל. תודה רבה.

01/11/2020 | 09:25 | מאת: ירון

כך שהוא אמור להיות מאוד מדויק.

שלום רב! אני ממליץ לך לפנות לבדיקה מדוקדקת לאורטופד כף רגל וקרסול. תלונותיך דורשות בדיקה מעמיקה בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול