א.ס כף רגל L ר D.FOOT

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

11/06/2020 | 03:28 | מאת: אלון

לפני מספר שנים עברתי ניתוח להסרת תהליך תופס מקום מחוליות אל12 ( ממצא שפיר) . מיד אחרי הניתוח הייתה חולשה ניכרת ברגלLEFT 0/5 ונזקקתי לשיקום במשך חודשים ולסד Afo עד הברך באופן קבוע מכיוון שגם אחרי שיקום ופיזיותרפיה במשך שנים נותרה צניחת כך רגל אם כי החולשה השתפרה 2-3/5 - צניחה כף רגל באופן חלקי (אם הייתי רוצה לעמוד תוך כדי הרמת העקבים הייתי יכול לעשות זאת בשני רגליי אם הייתי מחלק את המשקל באופן 80 אחוז על הרגל החזקה ו-20 אחוז על הרגל עם החולשה L). ידוע על פי mri ו-emg שיש פגיעה כרונית בעצבים הפרפרים שיוצאים מ l12 . לפני שנה ויותר החלה התדרדרות ואנשים מסביבי שאלו מה קרה לי ברגל כי הייתי גורר רגל עם טריקת ברך . מאז לא יכולתי לעמוד ולהרים בכלל עקבים ( לעמוד על החלק הקדמי של הרגל) והברך היית קורסת . בשנתיים האחרונות שמתי לב שכף רגל החלשה ( זאת עם צניחת כף הרגל ) נוטה לפנות כלפי פנים בזמן הליכה ועדות לכך היא שנעלי האצבע של רגל L שחוקים לגמרי בצד השמאלי פנימי של הנעל . בMRI האחרון אין הסבר לתסמינים ולהחמרהלפי נוירוכ'. האורתופד ע"ש שלח אותי לא.ס כף רגל וגם בירכיים כדי לשלול בעיה מכנית לא ידועה. האם לאור התוצאות של הא.ס האם יש קשר להחמרה שאני מרגיש כבר יותר משנה ומתדרדרת עם הזמן עד צליעה של ממש , קושי רב יותר בהליכה מבעבר , כאבים (נסבלים )ואי יכולת ללכת בצורה שבה הלכתי לפני ההחמרה וגם קושי בהתעמלות שגרתית לעשות דברים שבעבר עשיתי כמעט ללא קושי. לגבי הברכיים יצא ב.מ.פ ואילו בכף רגל (חלשה )L יצא הממצא הבא : מפרק טיביוטלארי:ללא נוזל יתר. גידי קידמיי ם: טיביאלי קדמי מעובה בסמוך לאזור האחיזה כ 0.5ס"מ ללא סימני היפרהמיה או תפליט. מרקמו היפואקואי. מחשיד לקרע חלקי. גידי לטראליי :מעט מעובי בהשוואה לצד שמאל, ללא סימני תפליט או היפרהמיה . גידי מדיאליי ם:ב.מ.פ . רצועה ATFL:ב.מ.פ . רצועה דלטוייד:ב.מ.פ מה דעתך דוקטור ? האם זה בלתי הפיך ? אני אזדקק לניתוח ? האם דרוש MRI כף רגל? האם יש קשר בין החמרה בצניחת כף רגל לממצאים ? תודה מראש א.ה

11/06/2020 | 15:49 | מאת: אלון

הערה : ב mri האחרון (לפי נוירוכ')התכוונתי ל- mri עמוד שדרה גבי . הנוירוכ' לא ידע להסביר לפי תוצאות ה mri את הסיבות לתסמינים ולכן חזרתי לאורטופד ולחצתי עליו לעשות בירור מקיף .

שלום רב! התמונה עלולה להתאים להדרדרות בעקבות המשך לחץ על שורשים / חוט השדרה ( עד כמה שאני הבנתי מדובר בפגיה בגובה D12 ) ממליץ להמשיך בירור נוירוכירורגי. בברכה

16/06/2020 | 02:55 | מאת: אלון

מה לגבי גיד טיביאלי קדמי חשוד כקרע חלקי ( האם לא מחייב טיפול / ניתוח)? האם ההחמרה יכולה להיות בגלל טראומה או תרגול שגרם נזק לגיד טיביאלי קדמי . היתה לי ביקורת היום אצל נוירוכירורג ומבחינתו לפי MRI מלפני 3 חודשים אין שינויים לעומת בדיקות קודמות . הוא המליץ לקבל חוות דעת ובמידה וריך אפילו חוות דעת שניה מאורטופד קרסול וכף רגל . מה דעתך?

מנהלי פורום כף רגל וקרסול