ארטיטיס קשה בשתי הקרסוליים

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

05/08/2019 | 11:59 | מאת: אילונה

אני סובלת מארטיטיס קשה בשתי הקרסוליים. נסיונות להזרקות סטרואידים וחומצה הילאורית לא עזרו. בפועל מטופלת בכדורים בעיקר נגד הכאבים. כל הרופאים שהייתי אצלם אמרו כי הפיתרון האמיתי הוא ניתוח החלפת מפרק הקרסול.. חלק הודו שהניתוח נדיר מאד ונסיון הרופאים קטן בהתאם ויש סיכוי שהניתוח לא יצליח ולכן כל עוד אני יכולה לסבול עדיף לחכות. חלק הציעו לי לקבע את הקרסול מה שיהיה בעייתי כי קיבוע שני קרסוליים זו נכות קשה. האם יש עוד פתרונות ???? קראתי היום על "הדפסת קרסול" האם זה משהו שאכן יכול יהיה להיות רלוונטי בעתיד גם עבורי או שצריך שתהיה לפחות רגל אחת בריאה ???

שלום אילונה! אכן קיימת אופציה של ניתוח החלפת קרסול - Total Ankle replacement תוצאות הניתוח ( ובמיוחד כאשר מדובר בשני הצדדים ) לא תמיד טובות ומדובר בניתוח מורכב. מאידך ניתן לבצע ניתוח קיבוע קרסול שהוא ניתוח יותר בטוח עם תוצאות טובות. אני ממליץ לך להגיע לבדיקת אורטופד כף רגל וקרסול לצורך החלטה על המשך הטיפול וקבלת הסבר מפורט מותאם למקרה הפרטני שלך. בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול