מתנצלת מראש על שאלה ארוכה

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

03/06/2013 | 18:52 | מאת: גליה

בת 45 עם כולסטרול קרוב ל -400 גנטי(לא מטופל)מעשנת קופסא 1 ליום.סובלת מדלקת פרקים קלה.נשואה כיום בשנית מבקשת לדעת את הסיכון בהפרייה חוץ גופית עבורי.(הסכנות מהסיגריות והכולסטרול ידועות לי).אמורה להתחיל טיפול של 3 מונוגן ליום וכו..החשש התעורר בגלל שהרופא נתן מרשם של אספירין שידוע כמדלל דם.מהי מידת הסיכון?(לא מהאספירין)לפני 15 שנים עברתי טיפול כזה ונולדו לי תאומים בעקבות בעיה אצל הגרוש שלי.ברצוני לציין שלבעלי הנוכחי ישנה בעיה דומה .בת 45 בעלי בן 55 בבדיקת הזרע שלו התברר ש- compiete liqufication -normal color-normal viscocity-normal sperm agglutination-no volume-4.2 ph-8.7 total motility-1hr25 4hr5 progressive1hr20 4hr5 immotile1hr75 4hr85 vitality 1hr65 4hr55 sperm concentration 1 milion total sperm number 4.2 milion total motile sperm number 1.05 milion מורפולוגיה תקינה מעל 4% normal form 1% pyriform 14 tapered heads 61 -tail abnormality amorphous 15 -cytoplasmic round head 9 -double neck abnormality- round cells מה הבעיה אצל בעלי?ומה הסיכוי?האם בהשבחה והזרעה יש סיכוי ומהו? אצלי הבדיקות תקינות .מה הקשר בין דלקת פרקים לטיפול?ומהו הסיכון הלבבי?איני מעונינת בתרומת ביציות. תודה גליה

גלית שלום אני לא בטוח שהתשובה הקודמת שלי נשלחה, לכן אני שולח שוב לגבי בעלך בדיקת הזרע לא מתאימה להזרעה אלא להפריה חוץ גופית עם מיקרו מניפולציה, כלומר הזרקת זרע לביצית. מבחינתך בגילך, הסיכוי להרות וללדת ילד בריא הוא כמעט אפסי, בנוסף לעישון אשר מוריד משמעותית את סיכויי ההצלחה גם אם תחליטי בסופו של דבר לנסות ולהרות, את חייבת לעבור ייעוץ רפואי בשאלה של אפשרות לסיכון מצבך הרפואי

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות