קרינון

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

02/11/2012 | 14:27 | מאת: מיכל

דר' גבע הנכבד, שאלה נוספת ומאוד מאוד חשובה לי !! (זו אני מההודעה הקודמת..) שכחתי לציין כי ההפריה בוצעה ללא הורמונים (כן, יצאו 2 ביציות) למעט לקיחת "אוביטרל" ו"קרינון" לתמיכה. אני מאוד חרדה להשפעת ההורמונים, ולכן לא לקחתי לצורך גיוס זקיקים.. אך אני מבוהלת ממה שאני קוראת על הקרינון: " עקב השימוש בתכשירי הפרוגסטרון השונים עולה הסיכון לקרישי דם, שבץ, התקף לב ואף סרטן השד. בשימוש ממושך יש צורך בבדיקות שונות כגון: בדיקת שד חודשית ובדיקת משטח צוואר הרחם (בדיקת פאפ) שנתית. ולשאלתי: האם מלקיחת שבועיים "קרינון"ואולי אף יותר (אם יהיה הריון) אאלץ כל חיי לעבור בדיקות תכופות ולחשוש מסרטן שד ? ממש מ פ ח י ד ! בגלל זה לא לקחתי עד עכשיו הורמונים בהזרעות, ולא ידעתי שאאלץ לקבל "קרינון". זו הפעם הראשונה טיפול IVF. אודה לתשובה כנה דר' גבע היקר.

07/11/2012 | 07:55 | מאת: ד"ר אלי גבע

שלום רב, לא ידוע בספרות הרפואית על כל קשר בין קרינון לדברים שציינת. התכשיר בטוח ומאושר לשימוש בהתויה זו בכל המדינות בארה"ב, אירופה וישראל. בהצלחה

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות