שימור ביציות לפני טיפול מונע של סרטן

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

03/09/2012 | 20:45 | מאת: ש

שלום עברתי כריתת שד חלקית ואני לפני טיפול מונע של הקרנות והורמון שנקרא טמוקסיפן,בתקופה זאת הומלץ לי לא להכנס להריון ב3 שנים שאני לוקחת את ההורמון ,כיום אני בת39 ויש לי שלושה ילדים ,האם אוכל להקפיא ביציות?והאם ידוע על נשים שנכנסו להריון תחת ההורמון או לאחר 3שנים ללא הקפאה?כמו כן נאמר לי שבגלל שיש לי מעל שני ילדים כל התהליך יהיה כרוך בתשלום אך אפשר לקבל אינפורמציה של עלויות ומה כל זה כרוך? תודה מראש

04/09/2012 | 09:46 | מאת: ד"ר אלי גבע

ש שלומות, ראשית ברצוני לפתוח ולאחל לך בריאות שלמה. לשאלתך, לאור גילך, העובדה כי הינך נשואה, כי יש לך ילדים הייתי ממליץ לך לשקול הקפאת ביציות מופרות. כמובן שהינך יכולה גם להקפיא ביציות לא מופרות. אולם, הינך מחוייבת בהתיעצות עם הרופאים המטפלים האם באפשרותך כעת לקבל טיפול הורמונלי להשראת ביוץ ביתר. כמו כן, לאור גילך ומחלת הסרטן הייתי ממליץ לך לשקול ולבצע בדיקה גנטית ל BRCA שתאפשר לך בעתיד לחשוב האם ברצונך לממש את הביציות המוקפאות. העליות הינן נקבעות בהתאמה לבית החולים בו תעברי את הטיפול. בהצלחה

04/09/2012 | 12:44 | מאת: ש

אני לא נשואה לכן שאלתי כאופציה ומחשבה עתידית,בצעתי בדיקה גנטית ואינני נשאית של הגן,והאם ההורמון טמוקסיפן שאני לוקחת האם יכול להיות מצב שאם אפסיק לקחת את ההורמון אוכל להקלט להריון ולוותר על ההקפאה האם ידוע לך? תודה מראש

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות