היי ד"ר גיורא הידש אני רוצה להודות ולשאול שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

04/05/2007 | 15:05 | מאת: אחרי שנים באה

היי ד"ר גיורא הידש. אני לא יודעת אם תזכור אותי אבל אתה סייעת לי בכך שהשבת לשאלה שלי (לפני הרבה שנים בפורום הזה) ועל ידי כך הרגשתי תמיכה ובזכות הרגשת התמיכה (שענית לשאלתי = שנתת שמות של תרופות שביקשתי) פניתי לפסיכיאטר ולפסיכולוגית. אנסה לתאר מה רציתי באותה תקופה ומה ביקשתי ממך. באותה תקופה רציתי לחוות מאניה וחוסר שליטה על עצמי כשחוסר השליטה ינבע כתוצאה ממאניה. (החלום שלי לחוות התקף מאניה עדיין מקנן בי ומאוד מדכא אותי שלא הצלחתי לפחות לדעת איזה כדורים עלולים לגרום לזה). אז רציתי לדעת איזה כדורים יכולים לגרום למאניה ואז גם נכנסתי לאוניברסיטה הפתוחה והתחלתי ללמוד קורס נוירוביולוגיה ועשיתי עבודה תאורטית (שעדיין לא סיימתי) על תופעות לוואי של כדורים והשפעתם על מאניה. ואז ביקשתי ממך לדעת איזה כדורים נוגדי דיכאון לא מפריעים לחשק המיני. ואז רשמת לי רשימה של כדורים שביניהם הזכרת את ה EDRONAX. מהתשובה המורחבת, פגה החרדה שלי מפסיכיאטרים (כי היתה לי חרדה שפסיכיאטרים מאשפזים בכפייה כל פונה ששואל שאלות הזויות). ואז פניתי לפסיכיאטר ולפסיכולוגית. מאז אני בשיחות אצל הפסיכולוגית ואני מטופלת אצל הפסיכיאטר. בהתחלה הוא נתן לי רסיטל שעשתה לי רע. אח"כ נתן לי הפסיכיאטר ויפקס שגרם לי לבחילות. ואז הוא נתן לי אדרונקס והרגשתי טוב מאוד. האדרונקס גרם לי בהתחלה לשיפור גדול בכל מה שקשור לחוסר העניין שקיים אצלי כבר שנים רבות בתחום המיני, כיוון שהאדרונקס גרם לי לאוננות (דבר שלא הצלחתי לחוות מאז גיל ההתבגרות). יש לציין שאחרי שבועיים, התרגלתי לאדרונקס ומאז נעלמה לי ההרגשה של ההתרגשות והפנטזיות. זה נעלם השיפור. לפני 4 חודשים בפגישה שלי עם הפסיכיאטר, ביקשנו אני והפסיכיאטר לבדוק אם הזייבן יוכל לשפר את המצב רוח שלי. הוא נתן לי מרשם לזייבן ואכן בשילוב עם הגדלה במינון האדרונקס (בהנחיית הרופא פסיכיאטר) הכדורים הללו (זייבן ואדרונקס) שיפרו אצלי את מצב הרוח. בפגישה האחרונה שלי עם הפסיכיאטר (לפני שבועיים) הוחלט להמשיך באותו טיפול תרופתי ובאותו מינון. אז הנה אתה רואה איך בזכות זה שענית לי על שאלה (למרות שנראתה לך הזויה) בזכותך הגעתי לטיפול שעוזר. אני בטוחה שאתה שמח. עכשיו, תראה.. דיברתי עם המדריך שלי מהאוניברסיטה הפתוחה בקשר לעבודה התאורטית והחלטתי ששאלות המחקר שלי בעבודה תהינה כדלקמן: 1. איזה כדורים פסיכיאטרים, התופעות הלוואי שלהם עשויים לגרום לנוטל אותם להתקף מאניה? 2. איזה כדורים פסיכיאטרים, התופעות הלוואי שלהם עשויים לגרום לנוטל אותם להתקף פסיכוטי (התקף שנגרם כתוצאה מהעלאת רגישותם של רצפטורים D2 D3 שהם רצפטורים לקולטני דופמין)? אני מעולם לא מעיזה להעזר בעבודה התאורטית שלי עם הפסיכיאטר משום שהפסיכיאטר שלי נותן לי כדורים ואני לא רוצה ליצור חשד שווא שאבקש את הכדורים. אני פשוט צריכה את התשובה לעבודה. אז אני מאוד רוצה שתיתן לי 2 רשימות של כדורים פסיכיאטרים שעשויים לשאלות המחקר שלי: 1. איזה כדורים פסיכיאטרים, התופעות הלוואי שלהם עשויים לגרום לנוטל אותם להתקף מאניה? 2. איזה כדורים פסיכיאטרים, התופעות הלוואי שלהם עשויים לגרום לנוטל אותם להתקף פסיכוטי (התקף שנגרם כתוצאה מהעלאת רגישותם של רצפטורים D2 D3 שהם רצפטורים לקולטני דופמין)? אם תענה לי, זה מאוד יגרום לי נתמכת, יעשה לי טוב על הנשמה וכך יתרום לשיפור במצבי.

05/05/2007 | 10:45 | מאת:

שלום, יופי שאת מרגישה בטוב ומתקדמת בהגשמת חלומותיך והלימודים. באופן כללי כל התרופות נוגדות הדיכאון עלולות לגרום למצב של פעילות יתר. מצב של מאניה מוגדר כמצב פסיכוטי. מצב פסיכוטי עלול להגרם מעליה של הדופמין אבל גם נאורוטרנסמיטרים אחרים קשורים לפסיכוזה ובעיקר סרוטונין. התרופות נוגדות הדיכאון יוצרות פסיכוזה ופעילות יתר מפעולתן על הסרוטונין. התרופה נוגדת הדיכאון היחידה הפועלת על הדופמין היא הזיבן. בהצלחה הידש