הפרעת חרדה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

23/01/2007 | 20:07 | מאת: מיכל

יש לי בעיה כל פעם שאני בחברה. תמיד הייתי ילדה ביישנית אבל ככל שאני מתבגרת אני שמה לב ויש לי קושי יותר מלאנשים אחרים. אני בת 26 עכשיו ועובדת ועם חבר ויש לי חברים ואני יוצאת והכל, אבל כל דבר שמערב חברה הוא מטלה בשבילי. אפילו ארוחה בשבת אצל המשפ' של חבר שלי שאוהבים אותי ואני אותם, נראית לי כמטלה ויש לי גוש כזה בבטן שיושב עליי. גם בעבודה חדשה אני תמיד מעדיפה להסתגר בחדר ולהעסיק את עצמי במקום ליצור קשרים כי זה קשה לי. אני מתחילה להרגיש שיש פה יותר מביישנות, אני רואה אנשים חדשים שמגיעים לעבודה ומשתלבים ללא בעיה ולי ה-כ-ל יותר קשה. בנוסף התפתח לי מעי רגיז בשנה האחרונה(אמרו לי שגם זה קשור ללחצים ומתחים) ואני כרגע עם נורטילין. רציתי לדעת אם יש קשר בין התרופה הזו לחרדה חברתית? ובלי קשר מה ניתן לעשות האם לפנות לפסיכיאטר א פסיכולוג?

25/01/2007 | 22:24 | מאת:

למיכל את מתארת שתי תופעות שיש קשר ביניהן. את מתארת חרדה אשר מתבטאת גם במעי וגם בחברה, וכנראה שישנה גם מופנמות הקשורה לאישיות. כידוע הטיפול הנפשי הוא בשיחות ובתרופות. קודם כל הייתי מציע לחשוב על שיחות-פסיכותרפיה אבל גם תרופות עשויות לעזור. הדבר החשוב ביותר הוא להגיע לפסיכיאטר לאבחון מקיף ולשקול אתו את האפשרויות הטיפוליות. נראה לי שהקשיים החברתיים והמעי די מגבילים אותך, לכן חשוב להגיע לטיפול בגיל צעיר ולא לסחוב את הקשיים במשך שנים. יופי שפנית לפורום. כל טוב דר' גיורא הידש