4 שאלות על אישיות גבולית

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

09/01/2007 | 12:46 | מאת: יולי

שלום, 1. מה ההבדלים בין המונחים (1) אישיות גבולית, (2) אדם בעל קווי אישיות גבוליים, (3) הפרעת אישיות גבולית., ומי מהם מתאר מצב "נורמאלי" ומי פתולוגי? 2. האם ניתן לאבחן אדם כבעל הפרעת אישיות גם אם הוא איננו אימפולסיבי ואינו נוטה להתפרצויות כעס (אלא בעל שליטה עצמית גבוהה מאוד, שקול ומחושב, קר רוח, ונטול ספונטניות) ? 3. האם השילוב של קויים/הפרעה גבולית עם קווים/ הפרעה כפייתית-טורדנית היא שילוב ידוע ונפוץ? והאם ייתכן כי אדם בעל מאפיינים כפייתיים בולטים (פרפקציוניזם, "מכור לעבודה", מקפיד על סדר וניקיון, חסכן, נעדר ספונטניות ויכולת ליהנות) יאובחן כגבולי? 4. האם אדם יכול להיות מוגדר כבעל הפרעת אישיות גבולית רק בתקופה מסוימת בחייו, כשלפניה ואחריה הוא "נורמאלי" או שמדובר ב"נישואים קתוליים", ומהרגע שאובחנת ככזה - תישאר כזה ? תודה רבה :)

11/01/2007 | 00:36 | מאת:

ליולי איני בטוח שהבנתי את כל השאלות אבל אנסה לענות. לאדם מבנה אישיות אשר פחות או יותר נשמרת מגיל ההתבגרות ועד המוות, לכן אדם הסובל מהפרעת אישיות גבולית ישאר כזה אם אינו עובר טיפול. כאשר לא מתקיימים כל הקריטריונים להפרעת אישיות גבולית אז מדברים על קווים, כמובן ש"קווים" הם דבר פחות מחייב והמצב פחות חמור. הפרעת אישיות גבולית היא די מוגדרת לפי ה DSM, כך שצריך לבדוק אם הקריטריונים של ה DSM (שהיא שיטת סיווג) מתקיימים ואז האבחנה מוסכמת על הרופאים. כל טוב דר' גיורא הידש