מיועד לד"ר הידש בלבד !

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

25/05/2006 | 09:54 | מאת: ניהול

ד"ר הידש שלום , הנני מקבל ליתיום למעלה מ- 20 שנים ( 2 כדורים ליום= 600 מ"ג ) . בדיקת דם לרמת ליתיום באופן קבוע הנם בנורמה . רציתי לדעת , האם התרופה עשויה להשפיע על המוחון . בבדיקות נאורולוגיות קיימת אצלי דיסמטריה , דיסדיאדוכוקינזיס , הרגלים ערים ברגלים , אטקסיה . חוסר שיווי משקל מתמשך , עם ממצאים מחשידים לפגיעה בהורמיס ( ממצא שראו ב- MRI ) . ד"ר הידש , אני חייב לדעת אם יש קשר עם התרופה ליתיום . פניתי אליך בעבר בקשר לנושא , אבל פנייתי היתה כללית בלבד . דרך אגב אושפזתי במחלקה נאורולוגית לאיבחון ואני במעקב נאורולוגי . בתודה מראש ניהול

26/05/2006 | 01:30 | מאת:

לניהול הליטיום עלול לגרום להפרעות נאורולוגיות לא מעטות, אבל איני יודע אם באופן של פגיעה בצרבלום-מוחון. אולי אפשר לבדוק זאת בספרות אבל תנסה להזכיר לי שוב בשבת, אולי יהיה לי זמן, בלי נדר כל טוב דר' גיורא הידש

27/05/2006 | 09:33 | מאת: ניהול

שלום ד"ר הידש , אני מזכיר לך בקשר לנושא של שימוש בטיפול בליתיום לתקופה ארוכה וההשפעה על הצרבלום . למרות שהספקתי לבדוק מול רופאים אחרים ( בשל הדחיפות של הבעיה ) , ונאמר לי שרק במצב של הרעלה יש השפעה על הצרבלום שניפסקת אם מפסיקים את הליתיום . אבל חשובה לי גם דעתך המקצועית האישית. תודה ניהול