פגיעות צרבלריות: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לפגיעות צרבלריות?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

פגיעות צרבלריות: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

עשיתי בדיקת V-HIT באסף הרופא וקיבלתי את התוצאות הבאות: GAIN- תקין גלי OVERT ממקור תעלה לטראלית ימנית. יש לציין שיש לי חולשת מבוך 43 אחוז ללא העדפה כיוונית ועשיתי ENG בדיקת יציבה וגם MRI ובדיקת נוירולוג שלא הראו פגיעה במוחון למזלי. אשמח לדעת את התשובה :) שבוע טוב :) עידנאור שאמח לדעת

לאיזה צד יש חולשת מבוך. כדי לקשר לתוצאות הבדיקה שציינת .? התמונה יכולה להתאים לפגיעה ווסטיבולרית הדורשת טיפול פיזיותרפיה. אם כי זה לא מדויק כי אין לי מספיק פרטים. בברכה ד"ר בן דוד

החולשה היא בצד ימין. האם עליי לפנות לרענון הפיזיותרפיה או להמשיך עם הפיזיותרפיה הקיימת (אני חש שהיא איננה מספיקה עבורי...)?

אם חשת שהפיזיותרפיה שבצעת עזרה לך גם אם עדיין לא באופן מושלם, יש לדעתי להמשיך בה. ניתן גם לבצע מספר תרגילים באופן עצמאי בבית . בברכה ד"ר בן דוד

שלום רב נא בן 56 מאובחן עם אטקסיה על רקע פגיעה במוחון. לאחרונה זרמים חזקים בראש. האם יתכן קשר עם המחלה המויאוגית ? תודה נפת

לנפת ערב טוב, הנושא בתחום המומחיות הנוירולוגית מומלץ ייעוץ תואם. בברכה

שלום, רציתי לדעת האם יכול להיות מצב של המיפלגיה שמאלית בעקבות אוטם במוחון מצד שמאל. למיטב ידיעתי בד"כ לאחר אוטם במוחון ישנם סימנים של אטקסיה, האם אפשרי גם המיפלגיה? תודה על תשובתך

השאלה ממש נכונה. פגיעה במוחון לבדה לא תגרום להמיפלגיה. לעיתים קרובות יש פגיעה משולבת במוחון ובגזע המח הסמוך ואז יש המיפלגיה (הפגיעה צריכה להיות בצד ימין כדי לתת המיפלגיה משמאל)

שלום הנני בחור בן 50 מאובחן עם - CEREBELLAR ATAXIA .לאחונה בצעתי MRI מוח והודגמה : אטרופיה בורמיס ובבזע המוח . שאלתי - האם אטרופיה זו במוח עשויה לפגוע בי קוגנטיבית ? ולגרום לדמנציה וכדומה . או שהשפעתה הנה בעיקר על שיווי משקל? בברכה , גניקו

שלום הממצאים תואמים את האבחנה . לזכור שזוהי בדיקת עזר בלבד ואינה בדיקה תפקודית . פגיעות במוח הקטן יכולות להיות מלוות בהפרעות קוגניטיביות אך לא בהכרח שזה יקרה לך . בברכה

שלום הממצאים תואמים את האבחנה . לזכור שזוהי בדיקת עזר בלבד ואינה בדיקה תפקודית . פגיעות במוח הקטן יכולות להיות מלוות בהפרעות קוגניטיביות אך לא בהכרח שזה יקרה לך . בברכה