שילובי תרופות אפשריים למלחמה בדיכאון עמיד?

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

13/10/2016 | 23:01 | מאת: יוסקלה

היי דוקטור, מה ניתן לעשות תרופתית כדי להילחם בדיכאון עמיד, הרי ידוע שדיכאון עמיד היא תוצאה חמורה אבל אפשר ברוב המקרים להילחם איתה אחרי המון סבלנות ושילובי קומבינציות תרופתיות שונות: בהרבה מהמקרים מחזקים את פבוקסיל בטריציקאליות כמו מרוניל או אלטרול,ואפשרות שנייה שאני מכיר היא סימבלטה במינון 90 מ"ג בשילוב וולבוטרין 150 מ"ג, אבל איזה עוד שילובי תרופות או קומבינציות אפשריות כדי להלחם בעמידות הנוראית של הדיכאון?, עובר עליי דיכאון גיהינום, כל יום הוא סבל חדש יותר מקודמו, אין ערך לזמן ואני בחוסר תפקוד שוכב כל היום במיטה ובוכה, בבקשה דוקטור אני צריך את עזרתך, אני לא מבקש לדעת מינון כי זה לא מקצועי מצידך להגיד מינונים, אבל רק קומבינציות אפשריות של שילובי תרופות שהולכים טוב ביחד ויכולות לנצח דיכאון עמיד בלי לעבור לנזעי חשמל לפחות בינתיים?

שלום. יש מגוון רחב ואופציות נוספות לשילובי תרופות. ראשית יש לוודא כי מוצו המינונים של התרופות נוגדות הדיכאון שהשתמש בהם. האפשרות היעילה היא שלוב של נוגדי פסיכוזה במינונם נמוכים כמו אריפלי או סרוקאל. מציע להתייעץ עם הפסיכיאטר המייעץ. בכל מקרה נזעי חשמל בהחלט יעילים במצבי עמידות

מנהל פורום דיכאון וכאב