רמוטיב

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

09/10/2015 | 18:01 | מאת: עמית

שלום וברכה אני נוטל סרנדה 50 מ"ג, למרות שלא אובחן לי "דיכאון קלאסי".. מה שכן יש לי מצבי רוח ירודים.. תכנים דיכאוניים.. פסימיות.. תחושת ריקנות לרוב וחוסר תקווה , חוסר ביטחון, בילבול וחוסר אמונה בעצמי, למרות שאני מתפקד (עובד לסירוגין, מנהל קשר זוגי וחברתי..) האם לדוגמא במצב שאין לי דיכאון מג'ורי התרופה רמוטיב (שהיא לדיכאון קל עד בינוני שאולי יש לי?) יכולה להועיל לי יותר מהסרנדה? או שבגלל שהסרנדה היא לדיכאון כבד, היא אמורה "לכסות" ולטפל גם בדיכאון הקל? או שזה עובד אחרת? אשמח לתשובות תודה :]

כל התכשירים נוגדי הדיכאון יעילים במידה שווה, אך נבדלים במנגנוני הפעולה ובפרופיל תופעות הלוואי. על פי מספר התסמינים אתה אכן מתאר מצב דיכאוני, אם כי ייתכן ובחומרה קלה עד בינונית. דווקא בחומרה הקלה, לא תמיד המענה המתאים הוא טיפול תרופתי וכדאי לחשוב על טיפול בשיחות. באם כן התקבלה החלטה לטיפול תרופתי וסרנדה לא גרמה לך תופעות לואי, איני רואה הצדקה לשנות הטיפול

מנהל פורום דיכאון וכאב