סימבלטה

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

25/07/2015 | 12:06 | מאת: מיה

שלום אני לוקחת עשרה ימים סימבלטה, שבוע 30 ו4 ימים 60. לקחתי מלכתכילה בלל דיכאון וחרדות יחסית קלים אבל בעיקר בגלל כאב כרוני בגב התחתון וברגל בעיקר סביב המחזור החודשי בתקווה שזה יפחית את הכאב למרות שהוא ממקור שרירי ולא בהכרח עצבי. במידה ולא יעזור לכאב אחרי תקופה לא ארצה להמשיך עם כדור זה בגלל מחירו ובגלל שאין טעם אך למרות זאת כן ארצה כדור שעוזר למצב הנפשי ועדיף לי כדור דומה לסימבלטה מבחינת ההשפעה כי אני שמה לב כבר עכשיו על המצב רוח שהשתפר ועל כך שהכדור לא מעלה לי כלל את התיאבון ואפילו קצת רזיתי עובדה שבגללה מלכתכילה סירבתי לקחת ssri. מה אתה מציע מאותה משפחה? איזה כדור חוץ מויפאקס? תודה

שלום מיה. לא ברור לי למה לא ויאפקס ולמה לא ssri's בכל מקרה יש 3 תכשירים שעובדים במנגנון של צימבלטה, דהיינו חסימת מאבת המיחזור של סרוטונין ונוראפינפרין: צימבלטה, אפקסור (ויאפקס), איקסל.

25/07/2015 | 23:07 | מאת: מיה

תודה על התגובה. ויפאקס ניסיתי וזה גרם לי עצירות והרגשתי מוזר...אולי לא נתתי מספיק זמן. וחוץ מזה אני אחפש תחליף שעובד טוב על כאב כפי שתיארתי ואינו גורם כלל להשמנה לכן לא רציתי ssri. (חברי השמינו מפריזמה וציפרלקס) אתה מכיר כדור ממשפחת ssri שעונה על שתי בעיות אילו? כאב ונגד השמנה (יש עבר של בולימיה) תודה

מנהל פורום דיכאון וכאב