דיכאון חולף?

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

09/06/2015 | 15:38 | מאת: יוסי

בעקבות כאב כרוני של שנה וחצי התפתחו אצלי סימפטומים של דיכאון הכוללים: חוסר מצב רוח, חוסר תיאבון, יקיצה מוקדמת, קושי בהירדמות, בחילות, עצבנות, תזזיתיות, חוסר ריכוז ובכי. עברתי ניתוח לפני חודשיים והכאב השתפר באופן מהותי אולם נשארו לי עדיין שני סימפטומים של דיכאון: יקיצה מוקדמת (3 וחצי - 4 בבוקר) ובחילות ברמות שונות במשך היום. בנוסף, לפעמים מרגיש חוסר מצב רוח ואני מתאמץ "להרים" את עצמי. 1. מדוע דיכאון גורר יקיצה מוקדמת? מה הקשר בין הדיכאון להתעוררות משינה תמיד באותו טווח שעות? 2. האם יש סיכוי שאבריא לגמרי ללא התערבות כאשר הכאב הכרוני יעבור לגמרי? אם כן, תוך כמה זמן צפוי הגוף להתנקות? תודה

אחד מתסמיני הדיכאון הנפוצים הוא הפרעה בשינה. דיכאון גורם פגיעה בארכיטקטורת השינה ולכן יכולים להופיע מגוון של הפרעות שינה: יקיצה מוקדמת או קשיי הירדמות. לדעתי יש מקום לשקול טיפול בנוגד דיכאון. לנוגדי הדיכאון יש אפקט חיובי על כאבים כרוניים וכמובן על תסמיני הדיכאון.

10/06/2015 | 09:17 | מאת: יוסי

האם יש סיכוי שאבריא לגמרי ללא התערבות כאשר הכאב הכרוני יעבור לגמרי? אם כן, תוך כמה זמן צפוי הגוף להתנקות?

מנהל פורום דיכאון וכאב