קינאה חולנית

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

02/12/2014 | 21:07 | מאת: הבן

אבי (74) סובל, בין היתר, מקינאה חולנית ומאמלל את אמי (72) שמטפלת בו במסירות נפש למרות שהיא חולה בעצמה. הוא משוכנע שהיא שוכבת עם כל העולם, עולב בה ומגביל את החופש הבסיסי שלה. אבי חולה גם בסכרת ופרקינסון. הוא טופל בעבר במירטאזאפין (30 מ"ג), ו-ריספרדל (1 מ"ג, פעמיים ביום) ללא שינוי במצב. כיום מטופל בסרוקוול (100 מ"ג, פעם ביום) וציפרלקס (10 מ"ג, פעם ביום) ללא השפעה ניכרת לטובה. 1. האם ישנן תרופות נוספות שניתן לתת לו במקום אלו שלא עוזרות? 2. האם יש טעם בהגדלת המינון אבל מבלי לגרום לךסיכון משמעותי עקב גיל/פרקינסון/סכרת? 3. קראתי שלפעמים טיפול קוגנטיבי-התנהגותי יכול לעזור. האם קופות החולים מממנות טיפול מסוג זה?

שלום. נראה שאביך מטופל במיגוון רחב של תכשירים. מחשבות שוא בגיל המבוגר יכולות להיות עמידים לטיפול. חשוב להבין את מקור הפטולוגיה, כיוון שהופעת מחשבות שוא של קנאה יכולות להיות חלק של הפרעות שונות המצריכות התערבויות שונות. טיפול קוגניטיבי התנהגותי במקרה שכזה לא נמצא יעיל ולעיתים דוקא התערבות מול "קורבן" המחשבות יכולות להיות יעילות

02/12/2014 | 23:21 | מאת: הבן

שלום ד"ר קודש, 1. האם תוכן להסביר למה התכוונת ב "התערבות מול "קורבן" המחשבות יכולות להיות יעילות". איזה סוג של התערבות? 2. איזה סוגי תרופות או משפחות נוספות עשויות להועיל? תודה

מנהל פורום דיכאון וכאב