שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

21/06/2013 | 14:18 | מאת: אורחת לרגע

אחרי מניה כתוצאה מלקיחת מכדורי נוגדי דיכאון בתי נכנסה לדיכאון קשה ביותר האם מותר לתת לה למיטקל וכדורים של נוגדי דיכאון ביחד ?

שלום אורחת וברוכה הבאה, גם אם קפצת לרגע. הפרעה דו קוטבית מחייבת בראש ובראשונה החזקה טיפולית רציפה כשתרופת הבסיס צריכה להיות תרופה מייצבת. במקרה שלך למיקטל, אם כי יש תכשירים מייצבים פוטנטיים יותר. שילוב של נוגד דיכאון אצל חולים הסובלים מהפרעה דו קוטבית הוא אתגר לא פשוט כיוון שתרופות נוגדות דיכאון יכולות גם להשרות כניסה למצבים היפומאניים או מאניים. הדבר מחייב מעקב מסודר ע"י פסיכיאטר. ישנם היום תכשירים כמו סרוקאל שנמצאו כיעילים למצב דיכאוני אצל חולים עם הפרעה כזו עם סכנה פחותה לגלישה למצב מאני.

22/06/2013 | 12:01 | מאת: אורחת לרגע

אז מה עושים שיש לה חרדות פחדים חזקים מפחד לאכול ומחשבות טורדניות מרוב הפחדים יש לה רעידות בגוף ובכי

מנהל פורום דיכאון וכאב