טיפול מבוסס על בנזודיאזפינים

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

09/09/2019 | 15:02 | מאת: אלירן

שלום ד"ר קודש ערד.ישנם פסיכיאטרים רבים שלאחר כשלון של תרופה חוסמת ספיגת סרוטונין ממליצים על טיפול קבוע בתרופות הישנות מקבוצת הבנזודיאפינים כמו קסאנקס וקלונקס בהפרעות חרדה(בעיקר מדובר בדור "הוותיק" יותר של הפסיכאטרים.)האם גם זה טיפול מקובל אם הוא עוזר?הוא אומר שניסינו חוסם סרוטונין ולא הייתה תגובה טובה ולכן המשפחה של הבנזו היא המתאימה ביותר עבורי.אני כבר 4 שנים על קלונקס 2 מ"ג!

שלום אלירן. לא נכון לבסס טיפול בהפרעת חרדה על טיפול בבנזודיאזפינים. השימוש בהם בד"כ נעשה בהתחלה עד שתאופות נוגדות החרדה (לדוגמא תרופות ממשפחת הSSRIׂ) מגיעות להשפעתן האופטימליות. אז יש מקום להתחיל ולהפסיק השימוש בהן

מנהל פורום דיכאון וכאב